Mjesec maj je pred vratima, a s njim dolaze nove serije i filmovi koje ćemo s užitkom gledati

Konačno nam je stiglo lijepo vrijeme, a iako jedva čekamo provoditi što više vremena vani, teško da ćemo napustiti našu dobro poznatu rutinu – gledanje filmova i serija. Na repertoaru za maj, dolaze nam ostvarenja vrijedna pažnje i čekanja. Najavljeni su holivudski blockbusteri, nove serije koje osvajaju već nakon pregledanog trailera, a stižu i nove sezone nekih starih favorita koje već dugo čekamo.  

Wonder Woman 1984

U drugom dijelu franšize zatičemo Dianu Prince kako neprimjetno živi među smrtnicima u živahnim, elegantnim 80-im.  Iako je u potpunosti razvila svoje moći, ona ostaje pritajena, bavi se prikupljanjem drevnih artefakta, a herojska djela izvodi samo potajno. Međutim, Diana će uskoro morati skupiti svu svoju snagu, mudrost i hrabrost kad se sukobi s Maxwellom Lordom i Cheetom. Drugi dio priče o Wonder Woman s Gal Gadot u glavnoj ulozi gledajte na HBO GO od 11. maja. 

Mulan

Redateljica Niki Caro oživjela je epsku priču o kineskoj legendarnoj ratnici, Disneyjevoj “Mulan”, u kojoj neustrašiva mlada žena riskira sve iz ljubavi prema svojoj porodici i zemlji kako bi postala jedna od najvećih ratnica koje je Kina ikad upoznala. Kad kineski car izda dekret da jedan čovjek po porodici mora služiti u Carskoj vojsci da obrani zemlju od sjevernih osvajača, Hua Mulan, najstarija kći poštovanog ratnika, uskače da zamijeni svog bolesnog oca. Prerušena u muškarca, Hua Jun, testirana je na svakom koraku i mora upotrijebiti svoju unutrašnju snagu i prihvatiti svoj pravi potencijal. Novo izdanje kultnog animiranog filma gledajte na HBO GO od 9. maja. 

Who Killed Sara? S02

Španska triler serija koju je gledao cijeli svijet vraća se s drugom sezonom, koja, sudeći prema traileru, obećava još drame, ljubavi i strasti, smrti i neočekivanih obrta. Ako još niste, stignete pogledati prvu sezonu, koja počinje tako što Alex izlazi iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo svoje sestre Sare. Znajući da je nevin, odlučuje se osvetiti te kreće u potragu za njenim ubicom. Cijela prva sezona je na Netflixu, a druga stiže 19. maja.

Halston 

Mini serija Ryana Murphyja o životu slavnog dizajnera Roya Halstona Frowicka na Netflix dolazi 14. maja. U glavnoj ulozi, kao vizionarski dizajner i ljubitelj hedonizma, škotski je glumac Ewan McGregor, a prema dosad objavljenih fotografijama i traileru, čeka nas prava modna poslastica. Halston se proslavio kad je Jackie Kennedy na inauguraciji njezina supruga nosila njegov šešir, a uskoro je postao nezamjenjiv dio scene 70-ih i 80-ih te prijatelj zvijezda kao što su Andy Warhol, Liza Minnelli i Marta Graham. 

Na terapiji S04

Dobitnica Emmyja Uzo Aduba, koju znamo iz serija “Orange is the New Black” i “Gospođa Amerika”, igra glavnu ulogu terapeutkinje u središtu priče, dr. Brooke Taylor. Nova verzija serije smještena je u današnji Los Angeles i dovodi raznoliki trojac pacijenata na liječenje kako bi im Brooke pomogla snaći se s raznim modernim problemima. Pitanja poput globalne pandemije i nedavnih velikih društvenih i kulturnih promjena pozadina su rada koji će Brooke poduzeti. Premijera 4. sezone ove serije nagrađene Emmyjem čeka nas 24. maja na HBO GO. 

Lucifer S5B

Fanovi Lucifera nestrpljivo čekaju 28. maj, kad na Netflix stiže drugi dio pete sezone. Iako najavljivana kao posljednja, peta će sezona ipak dobiti nastavak – šestu sezonu. Prvi dio vidjeli smo u augustu 2020., a Tom Ellis kao Lucifer, demonski detektivski pomagač u gradu grijeha – Los Angelesu – vraća se na male ekrane. Ako niste upoznati s ovim vragom u tijelu zgodnog tipa, obavezno ga googlajte do dolaska drugog dijela pete sezone.