Modni dizajner početkom je godine predstavio vlastitu kompaniju za uređenje enterijera, a iza sebe ima već nekoliko zanimljivih projekata.

Nakon što se predstavio na prestižnom takmičenju ‘Project Runway’, lansirao je vlastiti modni brend, ukazao na važnost održivosti i redovno pokazivao kreativnost i modnu viziju na pistama, odlučio se okušati u području dizajna enterijera.

Dizajner je pokrenuo vlastitu kompaniju za uređenje enterijera Siriano Interiors koja iza sebe ima već nekoliko zanimljivih projekata: osmislili su enterijer butika The Curated u New Yorku, rade na uređenju London Hotela u West Hollywoodu, a osim komercijalnih projekata, uredili su i nekolicinu privatnih kuća i stanova u New Yorku i Connecticutu.

Siriano se opisuje kao strastvenog sakupljača antikviteta te svakog vikenda posjećuje buvljake, pa ne čudi da u enterijerima koristi brojne ‘it’ komade iz 1970-ih, preferira mekane teksture i neutralne tonove, a počeo je dizajnirati i vlastite komade.

Počeo je s jastucima u pastelnim i zemljanim tonovima, a nastavio s namještajem. Posebno su atraktivni Lily stolci koji izgledaju kao savršen spoj cvijeta i oblaka, presvučeni mekim bijelim bukleom, a u istom su materijalu, ali više modernističkom stilu izrađeni stolci i klupe Lula i Lola koje bismo rado vidjeli i u svom domu, piše elle.hr

Komadi imaju odlike skulptura, a sam Siriano rekao je da nalikuju na ljude ili haljine, čime je dokazao neraskidivu sponu sa svijetom mode i jedinstveni pogled dizajnera haljina. A što je sljedeće u karijeri ovog svestranog kreativca jedva čekamo vidjeti!