Neke su smještene blizu rijeka, neke u šumi, no jedno im je zajedničko – sve su prekrasne i super izbor za bijeg u prirodu

Kada je riječ o neobičnom smještaju, na samom vrhu popisa definitivno se nalaze kuće na drvetu – šarmantne kuće sagrađene od drveta koje su smještene do nekoliko metara u visinu, okružene drvećem i prirodom. Kućice na drvetu savršen su izbor za avanturiste, ali i sve druge koji neko vrijeme žele provesti u prirodi i odsjesti u malo drugačijem smještaju nego inače. Srećom, takve kućice ne postoje samo u bajkama, a nekoliko smo ih pronašli i kod nas.

Ako ste u potrazi za neobičnim smještajem u srcu naše zemlje, ne tražite dalje – ove kućice će biti idealno mjesto za vas.

Treehouse Sarajevo – čaroban pogled na svjetla grada

Na četiri kilometra i 15-ak minuta vožnje od Baščaršije smještena je kućica na drvetu – nazvana Treehouse Sarajevo. Opuštajuća tišina guste borove šume i čaroban pogled na svjetla Sarajeva, u kasnim noćnim satima je ono zbog čega ćete poželjeti da se vratite ovdje.

Kućica na drvetu – Treskavica

Jedno ovakvo, skoro pa nestvarno mjesto, nalazi se na planini Treskavica, nedaleko od glavnog grada Bosne i Hercegovine Sarajeva, tri cosy kućice na drvetu, biser idealan za bijeg od uobičajenih stresnih urbanih života. Ovo zanimljivo mjesto, okruženo predivnom prirodom i čistim zrakom, fantastično je za zajedničko i mirno vrijeme provedeno s porodicom ili prijateljima.

Japodski otoci – Bihać

Zbog same ideje da u turističku priču uvedu jedinstvenost, nastala je i ideja za prvom kućicom izgrađenom na drvetu, koja od dječačkog sna postaje stvarnost. Kućica na drvetu je idealna opcija za porodice sa djecom ili za parove koji žele romantični vikend u prirodi. Nalazi se na Japodskim otocima na rijeci Uni.