Acibadem – zauzima mjesto među vodećim svjetskim liderima u zdravstvu, s 21 bolnicom, 13 zdravstvenih centara, te pratećim uslužnim kompanijama 

 Foto: Muamer Kolar

Anisa Šišić, nakon 10-godišnjeg iskustva u farmaceutskoj industriji, počinje raditi u Acibadem predstavništvu u Sarajevu – na funkciji direktorice.

Rad u zdravstvenom sektoru se veoma malo razlikuje od rada u farmaceutskoj industriji. Zaista mi je velika čast i privilegija biti na ovoj funkciji i zajedno sa svojim timom koračati dalje i nizati poslovne uspjehe. Acibadem – zauzima mjesto među vodećim svjetskim liderima u zdravstvu, s 21 bolnicom, 13 zdravstvenih centara, te pratećim uslužnim kompanijama, dok Acibadem Predstavništvo u Bosni i Hercegovini postoji već deset godina. Naglasila bih da se u našoj zemlji ne nalazi nijedna bolnica, već isključivo dvije kancelarije u Sarajevu (adresa: Kalmija Baruha 3a, broj telefona: 033/ 223-013) i Tuzli (adresa: Maršala Tita 84, broj telefona: 035:481-275)

Predstavništva služe kako bi stručni tim pacijentima pomogao na putu ka izlječenju. Od zaprimanja medicinske dokumentacije, organiziranja putovanja/liječenja, odlaska u Istanbul.

– Kada pacijent dođe na tlo Istanbula tada ga preuzimaju naše kolege – koje su zadužene za taj drugi dio posla (komunikacija, bezbjedan transport do hotela, bolnica…). To su kolege s kojima komuniciramo na svakodnevnom nivou i oni su s našeg govornog područja. Sve bolnice u okviru grupacije, ne samo da ispunjavaju svjetske standarde, već se dodatno izdvajaju po svom vrhunskom kvalitetu.

Acibadem predstavlja ekosistem koji postavlja primjer u svijetu zdravstvenih usluga…

U našim bolnicama možete pronaći – 11 Onkoloških centara (hirurgija, radioterapija, hemoterapija), 16 Kardioloških centara (kardiološko odjeljenje za djecu i odrasle kao i kardiohirurgija), 11 Centara za vantjelesnu oplodnju (Neplodnost – IVF), 5 Centara za transplantaciju organa (jetra, bubrezi, koštana srž), 9 Centara za bolesti kičme, 1 Centar za sportsku medicinu koji je akreditovala FIFA, 19 Centara za liječenje oboljenja dojki, 8 Centara za liječenje gojaznosti i 6 Centara za robotsku hirurgiju su, zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama koje koriste i izuzetno iskusnim stručnjacima u svojim oblastima, kvalifikovani i akreditovani na nacionalnom i međunarodnom nivou.