Najstarije zidne tapete su bile prave umjetničke slike. Dolaze s istoka i umjetnik bi razbacao svoj dar s kistom baš po cijeloj zidnoj podlozi. S vremenom to se izgubilo i kada se spomenu tapete mnogima se u glavi stvori slika starog prašnjavog stana s različitim uzocima na svakom zidu bez reda i pravila.

Zašto je sad odjednom ta tapeta posebna?

Modernije, kvalitetnije, raznobojnije, lakše za održavanje i trajnije nego ranije, tapete su iz godine u godinu sve češći izbor za dekoraciju zidova. Ranije pravljene samo od papira, kao jeftinija varijanta uređenja enterijera, danas se one u mnogo tome razlikuju.

Uz upotrebu novih tehnologija, tapete se danas osim standardne ponude papirnih i plastificiranih tapeta, sve češće mogu naći i od platna, vune, metalnih folija, lana, pliša, kvarca, trske, bambusa, staklenih vlakana i prirodnih materijala sa teksturama drveta, metala i kože. Sa atraktivnim motivima, zadivljujućim bojama, grafitnim crtežima, 3d slikama, pa čak i muralima, tapete su postale svojevrsna umjetnost i unijele kreativnost i luksuznu notu u uređenje enterijera.

Preciznost je najbitniji faktor prilikom postavljanja tapete u prostor. Jedno je sigurno, ukoliko se odlučite za ovakvu vrste dekoracije na vašem zidu, sigurno vam prostor nikada neće biti dosadan i prazan.