Kad je nosi Audrey Hepburn u “Doručku kod Tiffanyja”, zajedno s golemim sunčanim naočalama, izgleda elegantno i profinjeno. Kad je nose naše nane i bake, odjednom nam nije toliko chic. No, svilene ili pamučne marame zavezane na isti način na koji su ih nosili naši preci, veliki su hit dodatak ovog proljeća koji će se nositi u svim modnim prijestolnicama. 

U Hollywoodu su bile popularne 50-ih i 60-ih, dok su na našim prostorima, u Jugoistočnoj Evropi, dio dugogodišnje tradicije. 

Kroz godine nosili smo marame svezane za ručku torbe, oko vrata ili oko ruke kao modni statement u 00-ima, no sada su se pojavile na modnim pistama svezane ispod brade. Max Mara i Preen posebno se ističu s ovim trendom svilenih marama, a predlažu ga za jesen/zimu 2021/2022, dok Paco Rabanne veže glomazni, zimski šal oko glave umjesto kape. 

Proljeće je zapravo idealno vrijeme za svilenu maramu. Osim što je jako chic, marama će štititi našu kosu od vjetra i sunca, a ako je pamučna, može služiti umjesto kape za toplinu. Svilene su možda bolji izbor ako ne želite da vam bude vruće, međutim ako je nećete nositi da sakrijete bad hair day, možete je svezati opuštenije pa je s vremenom i spustiti te koristiti kao šal, piše gloriaglam.hr

Osim što su uvijek u ponudi u high street trgovinama, kao i onim dizajnerskima, predlažemo da potražite neke vintage komade u prodavnicama modnih dodataka.