U poslijednje vrijeme prostor za vjenčanje bira se na osnovnu stila i teme samog događaja. Veliku popularnost zauzimaju mjesta gdje se mogu prožeti različiti stilovi. Jedno od najpopularnijih vjenčanja su upravo ona u ambaru, a zatim slijede boratnička vjenčanja. Ovaj trend je stekao svoju popularnost prije nekoliko godina a kako se čini, obzirom na situaciju od prošle godine njegova pozicija na ljestvici najaktulenijih stilova za vjenčanja sve više jača.

Razlog tome je prije svega želja ljudi za konekcijom sa prirodom, pri svim segmentima života, pa tako i na vjenčanju. Vjenčanja inspirisana botanikom ne prestaju da nas oduševljavaju svojim magičnim i romantičnim postavkama. Može vam se činiti da ste sve to već vidjeli ali ona uvijek pronađu način da vas prijatno iznenade.

Bilo da je mjesto za vjenčanje otvorenog ili zatvorenog tipa, botanička tema se lako može uklopiti u ovu priču. Zelenilo različitog spektra stvorit će jedinstven ambijent u kojem ćete uživati jednako i vi i vaši gosti. Možete odabrati “žive zidove” ili vrlo moderne cvijetne instalacije, vinovu lozu, puzavice koje se obavijaju oko olatara i penju po stubovima i još mnogo toga što vam se lično dopada.

Ako podržavate održiv vid dekora, vaš izbor treba da budu biljke u saksijama ili zasađene u zemlji, pri čemu je vjenčanje u prostrima koje nalikuju na baštu ili staklenik vaš najbolji izbor. Nevjerovatna ljepota se krije u cvijetnim vrtovima i zelenim oazama koje mogu biti mjesta proslave vašeg najvažnijeg dana u životu.