Kada ste zadnji put popile čašu vode? Iako je konzumiranje vode stvar navike koja je ključna za svakodnevno konzumiranje, moramo priznati kako smo poprilično lijeni kada je njena redovna konzumacija u pitanju. Međutim, zahvaljujući slatkim staklenim bocama za vodu, dnevni unos tekućine vrlo lako bi mogao postati u skladu s onim preporučenim!

O tome koliko vode trebate unijeti u svoj organizam zavisi puno toga: godišnje doba u kojem se nalazimo, zdravstveno stanje, pa sve do toga koliko ste zapravo aktivni. Okvirna preporuka iznosi 3,0 litre za muškarce i 2,2 l za žene, što se možda na prvi pogled čini zaista puno, iz tog razloga njen unos potrebno pametno rasporediti tokom dana, a što vam uveliko mogu olakšati staklene boce za vodu, koje se sve češće mogu pronaći u ponudi omiljenih high street brendova.

Iako smo navikli u ponudu ovih brendova zavirivati onda kada objavljujemo vlastitu garderobu, na njihovim policama sve češće možemo primijetiti preslatke dodatke za dom, kao i ovakve sitnice koje našu svakodnevicu čine malo lakšom i kvalitetnijom. Također činjenica je da se trenutno nalazimo u periodu ograničenog kretanja te da smo više – manje osuđeni na dugotrajan boravak u kući, zato naglasak definitivno treba biti stavljen na hidrataciju tijela.

U nastavku smo izdvojili nekoliko preslatkih staklenih boca, a koje ćete rado držati nadohvat ruke!

Stradivarius 19,95KM

Stradivarius 19,95KM

Stradivarius 19,95KM

Stradivarius 19,95KM

Stradivarius 19,95KM