Hajrudin Šišić, doktor dentalne medicine, počeo se baviti društvenim mrežama i food blogom prije četiri godine. Kao zaljubljenik fotografije društvena mreža Instagram bila je najzanimljivija za početak. Cilj fotografija hrane jeste motivirati druge ljude da kuhaju… Pronađite ga na Instagram profilu harrycoop.er

Sastojci:

– 400 g cherry paradajza ⠀

–  200 g feta sira ⠀

– 3/4 čehna bijelog luka⠀

– 200 g tjestenine po izboru⠀

– malo maslinovog ulja⠀

– mediteranski začini (bosiljak, origano, ruzmarin), malo soli i bibera ⠀ ⠀

Priprema:

Cherry paradajz prepoloviti – ako je veći, dodati bijeli luk i preliti s malo maslinovog ulja. Dodati začine i sve izmiješati. U sredinu dodati 200g feta sira i ubaciti u rernu na 180C. Peći 15-20 min. U međuvremenu skuhati tjesteninu i dodati je pečenom paradajzu i feta siru. Sve izmiješati i dodatno začiniti (po želji).