U prirodi nam je da s proljećem želimo promjene. Male ili velike, u sebi i oko sebe, uvijek nam je najjednostavnije krenuti od uređenja doma.

Posebno je to važno u ovom periodu, kada najviše svoga vremena provodimo u krugu porodice, i kada je svaki detalj u našem okruženju važan i treba da ima posebnu ulogu u našem svakodnevnom životu.

Pored svježine, čistoće, biramo površine i namještaj koji će odisati istom tom svježinom i pružiti dodatnu kvalitetu našem životu.

Kako je proljeće samo po sebi lagano, lijepo, čisto, prva inspiracija nam je Skandinavski stil, koji je moderan i nepogrešiv. Prozračan, minimalistički, profinjen, sa jedinstvenim detaljima koji daju poseban dizajnerski potpis, te ćete se rado pohvaliti postignutim rezultatima.

KRENIMO OD SPAVAĆE SOBE 

Sigurno znate da u prosjeku 1/3 života provedemo spavajući i zato je važno da prvo krenemo od uređenja spavaće sobe, tj. od izbora kreveta. To podrazumijeva i kvalitetnu prateću opremu, madrace, odgovarajuće jastuke i jorgane, ali i sve ono što vašu spavaću sobu čini posebnom i toplom, a to su dekoracije.

Skandinavski stil je najtopliji u sobi. Pronaći ćete predivne pastelne posteljine, dekorativne jastuke na pruge, ili sa nekim jedinstvenim personaliziranim motivima, motivirajućim porukama za koje ćete se i emotivno vezati. Posebnu čar u spavaćoj sobi pružaju mali noćni ormarići, pletene ukrasne korpe, police za knjige i lampe. Podsjećamo, rasvjeta u spavaćoj sobi je ključna.

UREĐENJE KUPATILA NIKAD NIJE BILO LAKŠE

Kada je u pitanju inspiracija za kupatilo, pronašli smo onu kojom ćete uz minimalne troškove dobiti kupatilo o kojem ste maštali, i sami ga kreirati.

Krenite od ogledala i dekorativne opreme za kupatilo. Dodatno osvježite skandinavskim bojama kolekciju peškira, ogrtača i prostirki za kupaonicu. Promjena je uz ove sitne detalje već vidljiva i uživat ćete u svom novom kupatilu više nego ikada.

KONAČNO OPREMI SVOJ HOME OFFICE

Sigurno još uvijek tragate za pravim kutkom u kojem će vaši ONLINE sastanci biti uspješniji i profesionalniji. Zapravo, pronašli smo ideje kako da vas motivišemo, da se za svoj home office spremite kao i kada odlazite u svoju stvarnu kancelariju. Kako biste održali kvalitetu svog rada na onom nivou kako ste i navikli, te bili još produktivniji, važno je da poslovni kutak dobije konačno svoje mjesto u domu. Za taj projekat potrebno je samo da uzmete dimenzije istog, kupite odgovarajući sto, najudobniju stolicu, po mogućnosti Gaming, i oplemenite svoj radni kutak detaljima koji vas najviše motivišu na rad u kojem uživate.

SVIJETLI TONOVI ZA VAŠU DNEVNU SOBU

Prednosti Skandinavskog stila za vašu dnevnu sobu su što ćete uz savršeni minimalizam lako postići i dozu onog vašeg originalnog, da prostor odiše osjećajem toplog doma i bude u skladu sa vašim životnim stilom. Posebno ćete uživati u izboru detalja, jer su ključni, uz sofisticirane sofe i fotelje koje dodatno možete dekorisati ukrasnim jastucima, dekama u omiljenim bojama, kao i stolićima, svijećama, slikama i ogledalima, ali i neizostavnim raznovrsnim policama. Ne zaboravite na tepih, jer ovom minimalizmu treba malo živosti koja dolazi u obliku tepiha.

OMILJENA SKANDINAVSKA TRPEZARIJA 

Sigurni smo da je ovo mjesto u svakom domu gdje se najčešće okuplja cijela porodica. Kako bi se udovoljilo ukusu svih ukućana, naš prijedlog je da svaki komad namještaja i detalji budu pomno birani i ukrašeni najmodernijim detaljima. Moderno ćete lako postići izborom Skandinavskih drvenih površina i namještaja za trpezariju, jer baš u tom prostoru ovaj stil dolazi do potpunog izražaja, i tu pokazuje svu svoju posebnost. Velika ostrva, trpezarijski setovi stolova i stolica, vitrine, barski stolovi i stolice, nepogrešiv su izbor za sve što želite od svoje trpezarije. Nude, sivi i tonovi od prirodnih drvenih površina oduševit će sve ukućane i učiniti svako porodično druženje posebnim.

BAŠTA U TVOM I SKANDINAVSKOM STILU

Ukoliko ste poželjeli u svom domu još neke detalje, ali su vam odstupali od Skandinavskog čistog stila, bašta je mjesto gdje možete ”pretjerivati” i miješati stilove. Zabavite se u cvijećnjaku sa šarenim saksijama, drvenim klupicama, stolicama ili ležaljkama, ukrasite ih što šarenijim jastucima. Osvijetlite svako drvo, ili balkonsku ogradu, jer smo pronašli mnoštvo solarnih lampinjona kojima nećete odoljeti.

Vjerujemo da smo dovoljno razigrali vašu maštu i da već imate plan od koje prostorije krenuti sa uređenjem. Za više inspiracije i ideje o kupovini svih detalja koje smo spomenuli predlažemo da posjetiti JYSK, u njihovoj XL trgovini u Sarajevu, gdje ćete pronaći sve što se zove Skandinavskim stilom i što poželite imati u svom domu.