Još jedan hrabar korak naprijed na putu ka održivoj modi napravio je H&M, tako što je uveo promjene u modnu industriju. Novi inovativni materijal savršeno se uklopio u novu proljetnu kolekciju Agraloop Biofibre.

Kolekcija nudi miks sportskih komada sa puno minimalističkih elemenata koji podsjećaju na modu devedesetih, a u prodaji će se naći od 1. aprila u svim H&M prodavnicama.

H&M  29,99 €

H&M 19,99 €

H&M 19,99 €

Inspiracija za kolekciju potekla je iz minimalističke nonšalantnosti devedesetih koja se poigrava sa volumenom i jednostavnim krojevima. Ključni komadi su haljine, košulje bez rukava, jednoredni sakoi, kratke pantalone sa elastičnim pojasevima, denim pantalone i mantil.

Nakon što je debitovao za H&M Conscious Exclusive za jesen/zimu, Agraloop™ Biofibre™ je sada dio glavnih kolekcija, što je praktičan dokaz da je pomenuta kolekcija pravi inkubator novih tehnologija i materijala. Dobijen otpadom od prehrambenih usijeva, u ovom slučaju otpad od konoplje uljanog sjemena, i pretvoren u prirodno vlakno, Agraloop ™ Biofibre ™ može se naći u nekoliko komada, kao što je duks sa kapuljačom i mantil lagane strukture.

H&M 24,99 €

H&M 19,99 €

H&M 39,99 €

Ostatak kolekcije sadrži druge materijale koji su nastali iz održivih izvora, poput organskog pamuka i lana, što reflektuje H&M-ovu ambiciju da do 2030. koristi isključivo 100% reciklirane materijale ili one koji su nastali iz održivih izvora, piše elle.rs. Što se tiče palete, boje su uparene i neutralne – bež, siva i crna, što omogućava mnoštvo kombinacija i stajlinga.