Mlada umjetnica sa Islanda, podijelila je tokom posljednjih nekoliko dana na svom Instagram profilu veoma upečatljive i neobične maske.

Kako je od izbijanja panedemije Korona virusa, izlazak iz kuće bez zaštitne maske i rukavica praktično nemoguć, a potreba za istima je inspirisala mnoge. Među njima je i ova mlada studentkinja čija strast je između ostalog i pletenje.

Kako sama kaže bavi se pletenjem od kad zna za sebe, a ono joj u velikoj mjeri ispunjava vrijeme od kako smo svi globalno zarobljeni kod kuće. Suočeni sa nesvakidašnjim nevidljivim neprijateljem, pronalazimo različite načine da mu doskočimo, ujedno prekraćujući svoje vrijeme. Islandska umjetnica je svoje znanje i vještine u ovom slučaju primijenila za izradu kolekcije veoma zanimljivih maski za lice, koje čak pomalo djeluju bizarno i zastrašujuće.

Svjesna toga da su se životi svih nas drastično promijenili od kako je prisutna prijetnja u vidu Korona virusa, ova mlada umjetnica daje svoj jedinstven doprinos situaciji, uzimajući u ruke pletivo i igle. Kako nam je svima potrebno da na smislen način provodimo ove karantinske dane, ideja o pletenim maskama je naišla na ovacije širom svijeta. Umjetnica kaže da joj pletenje omogućava da se na pozitivan način izbori sa situacijom, nadajući se pri tom da će svojim radom uspjeti da motiviše i druge ljude, ženski magazin.rs

Svoje studentske dane, ova mlada dama provodi u karantinu i priznaje kako joj je s početka to vrlo teško padalo. Bilo joj je zaista izazovno da ostane skoncentrisana na učenje. U potrazi za svojom “zen” fazom, umjetnica se okrenula pletenju, što je zaista urodilo plodom. Izrada maski dala joj je neophodnu smirenost i koncentraciju, a mlada djevojka se nada poput svih nas da ćemo ljeto ipak moći u većoj mjeri da provedemo napolju.