Proljeće je počelo, a mnogi su već preslagali ormar i prebacili proljetnu garderobu u prvi plan. Bez obzira što nam udobne trenerke nikada neće dosaditi, sigurni smo da jedva čekate da promijenite kombinacije nakon hladnog zimskog perioda.

Trendovi za proljeće 2021. već su velikim dijelom poznati, a neki komadi već su se istaknuli kao najpoželjniji. Naravno, kategorija o kojoj se razgovara u svakoj novoj sezoni jesu i boje, a ako se neko u njih razumije, onda je to Institut za boje Pantone. Izvršna direktorica Instituta Leatrice Eiseman izdvojila je koje će po njima biti najpopularnije boje u sezoni proljeće/ljeto 2021.

Ovog proljeća nosit će se boje koje pružaju trenutno osvježenje i udar energije, rekla je Eiseman. Vedre boje koje će se nositi mnogi će dočekati raširenih ruku nakon izazovne zime koju su mnogi proveli uglavnom u svojim domovima.

Ovo su neke od boja koje će se nositi ovog proljeća prema mišljenju Instituta za boje Pantone:

Svjetleća žuta

Ovo je prijateljska, radosna i optimistična boja koja govori o nadi koju donose sunčani dani.

  1. Boja nevena

Radi se o toplijoj sestri svjetleće žute, ova nijansa narandžaste boje istodobno je utješna i razigrana.

Pepeljasto zelena

Ova svjetlozelena boja je poput daška svježeg zraka koji daje ravnotežu toplijim tonovima iz palete.

Ametist orhideja

Ametist je poludragi ljubičasti kamen, a jedna od njegovih nijansi je i ova boja, koja unosi sofisticiranost u proljetnu sezonu.

Sorbet od malina

Ovo je živahna i zamamna nijansa koja je u stanju sve druge nijanse staviti sjenu. Ružičastu su boju, između ostalog, i drugi modni stručnjaci najavili kao najveći hit ovog proljeća.

Ultimativna siva

I na kraju jedna boja za sve one koji vole neutralne nijanse. Velika prednost ultimativne sive je i da se slaže, ali ne natječe s ostalim bojama s popisa. Osim toga, već su početkom godine iz Instituta Pantone poručili da su svjetleća žuta i ultimativna siva dvije nezavisne boje koje se međusobno savršeno podržavaju.