Dodaci koje nosimo uz odjevne kombinacije mnogo govore o našem stilu. Imaju moć koja nadopunjuje naš stajling i činij ga kompletnim. Modni dodaci mogu biti ne samo lijep dodatak već i vrlo funkcionalan.

Jedan od najkorisnijih i omiljenih modnih dodataka je definitivno torba. Bez torbe je gotovo nemoguće zamisliti kompletan stajling, makar iz razloga jer u nju stane sve što nam je potrebno kada napustimo kuću.

Trendovi torbi se mijenjaju iz sezone u sezonu zajedno sa trendovima odjeće. Model koji se izdvaja ove sezone je neobična torba u obliku jajeta. Ona je malih dimenzija, ali je vrlo prostrana. Izgleda vrlo neobično, stajling čini modernijim, bilo da je riječ o malom klač modelu ili torbi većih dimenzija.

Torbe u obliku jajeta uglavnom su izrađene od čvrstih materijala. Prvi put smo ih vidjeli u kolekciji brenda Simone Rocha. Modna kuća je predstavila modele od tvrdog materijala sa sedefnim premazom, a neki od njih su prekriveni mrežom ukrašenom dragim kamenjem. Zbog boje, one više podsjećaju na bisere nego na jaja, što ih čini još elegantnijim i idealnim za večernje izlaske.

Torbe u obliku jajeta također je predstavio Michael Kors. Modeli su napravljeni od pletenog materijala, dok je Lanvin predstavio modele sa zlatnim lancima i mornarskim motivima, harpersbazaar.ru