Barbie, bubblegum, pink… 50 nijansi ružičaste preplavile su modnu scenu, ormar i život! Modni stručnjaci kao da su osjetili da smo se ušuškali u zonu komfora udobnih i neutralnih boja, te odlučili da nam vrate malo vedrine, optimizma i autentičnosti.

Ružičasta je konačno prevazišla sve rodne stereotipe, kao i uvjerenje da mogu da je nose samo modno najsmijeliji, te je zvanično postala boja milenijalaca koji predvode sitne i krupne revolucije svakog dana.


Prvo je prikazana na modnim pistama svjetskih dizajnera kao što su Roksanda, Loewe, Jacquemus, Valentino, Christopher John Rogers i Chloe, a zatim je prešla i u domen ljepote i enterijera. Naime, osim što je apsolutni modni trend, pink boja čini lice blistavijim i mlađim, a prostor svjetlijim i energičnijim, zbog čega je ne treba zaobilaziti ni u jednoj sferi. Pravilo je samo jedno: Što drečavije, to bolje!

Ako na to dodate voluminozne rukave, velike kragne i glomazne mokasine, imate neprikosnovenu IT kombinaciju za proljeće 2021. Dua Lipa je na nedavno održanoj dodjeli Grammy nagrada ponijela čak 2 čarobne pink haljine, a pored nje, mnoge druge influenserke i zvijezde ne skidaju ovu boju sa sebe, piše elle.rs

Inspirišite se sa nekoliko nevjerovatnih ružičastih outfita i osmislite svoj!