U kontekstu rastućih ekoloških i društvenih izazova, Lancôme pokreće svoj globalni program održivosti „ Caring together for a happier tomorrow “ koji postavlja ambiciozne ciljeve za brend po pitanjima održivosti i društveno odgovornih angažmana.

Lancôme prepoznaje da ovo desetljeće predstavlja ključni trenutak za planetu, te ubrzava svoju globalnu transformaciju kroz tri dodatne aktivacije:

Bring the world to Bloom

Cilj je zaštita različitih oblika biološke raznolikosti, smanjenjem Lancomeova utjecaja na okoliš zahvaljujući inovacijama formula i ambalaža, provedbom regenerativne poljoprivredne prakse i razvojem partnerstva s vodećim institucijama koje pomažu u očuvanju biološke raznolikosti.

Primjena regenerativnih poljoprivrednih procesa

U Grasseu, svjetskoj prijestolnici parfema, gdje Lancôme ima imanje od 10 hektara polja ruža, brend uzgaja ruže centifolia sa stotinu latica za svoje mirise na održiv i organski način. Brend također ponovno uvodi endogene, nasljedne i divlje biljne vrste s ciljem da postane mjesto očuvanja bioraznolikosti. Do danas je 99% ruža koje Lancôme koristi za šminku i njegu kože organsko. Do 2025. godine 100% ruža bit će organskih, a 60% francuskog podrijetla, što će ograničiti utjecaj transporta na mjesta proizvodnje.

Smanjivanje utjecaja proizvoda na okoliš zahvaljujući inovacijama u formuli

Zahvaljujući biotehnologiji, Lancôme stvara sastojke prirodnog porijekla kako bi pridonio ograničavanju upotrebe biljnih sirovina.

Ograničavanje utjecaja na okoliš zahvaljujući inovacijama u pakiranju

Lancôme se obvezuje proizvoditi proizvode s održivom ambalažom koristeći manje prirodnih resursa i više materijala koji se mogu reciklirati, poput stakla i reciklirane plastike.

Održivi izvor za sve primarne sirovine

Sve primarne sirovine koje koristi Lancôme, do 2030. dobivat će se na odgovoran i održiv način; do danas su sastojci poput ruže Isparta, aloe vere, karite maslaca, gotu kole te arganovog ulja dio programa solidarnosti.

Live Responsibily

S ciljem da potrošači donose održive izbore zahvaljujući proizvodima koji se mogu ponovo napuniti i reciklirati. Od 2019. Idôle se može puniti zahvaljujući fontani za punjenje koja je dostupna na odabranim prodajnim mjestima, a Premium Absolue se može napuniti putem sustava za izmjenu kapsule s proizvodom. Zahvaljujući Absolueu, Lancôme je od 2018. eliminirao 250 tona stakla, što je ekvivalent u staklu više od dvije Louvreove piramide. Lancôme je također surađivao s lokalnim partnerima za recikliranje kako bi instalirao posebne kutije za reciklažu na prodajnim mjestima širom svijeta, kako bi kupci mogli reciklirati svoje prazne proizvode. Primjerice, u Kini je više od 2 milijuna jedinica proizvoda prikupljeno i reciklirano 2020. godine u partnerstvu s Terracycleom.

Write Her Future

Dobrotvorne aktivacije u svrhu osnaživanja žene pružajući im pristup obrazovanju, mentorstvu i poduzetništvu. Program je isprva pokrenut u 3 prioritetne zemlje u kojima je visoka stopa nepismenosti: Gvatemala, gdje je nepismenost prepreka ženskim pravima; Maroko, gdje nepismenost sprečava majke da školuju djecu; Tajland, gdje je nepismenost prepreka osnaživanju žena. S Write Her Future, Lancôme osnažuje žene putem pismenosti, mentorstva i poduzetništva te pružanjem podrške u pisanju vlastite budućnosti i postizanju njihove sreće.

Sretnije sutra započinje danas!