Krajem decembra, TikTok je iznjedrio novu modnu ikonu, a to je Tika the Iggy – neodoljivi pas koji ne prestaje da nas zabavlja iz dana u dan!

Love it, couldn’t wear it – zvuči poznato? Osim što to pomislimo svaki put kada stanemo ispred svog ormara u vrijeme pandemije i karantina, ovo je i rečenica koja je proslavila Tiku the Iggy.


Ona nosi bunde sa vještačkim krznom, šarene džempere, elegantne toalete, šik torbe i nakit, a ne krije da su joj modni uzori Lady Gaga, Judy Garland i Celine Dion. Malo je poznato da joj glas posuđuje Lorena Pages, donoseći beskrajno duhovite Tikine priče, u kojima se svi pronalazimo.

Tako su, zahvaljujući njenom stilu i šarmu, Tikini video klipovi postali viralni.
Uz nju smo naučili da strast prema modi može da bude prisutna svakog dana, čak i kada vrijeme provodimo kod kuće. Tika je pretvorila svoj hodnik u modnu pistu, i sa preko milion pratilaca na TikToku i Instagramu, ne planira da se zaustavi.


Iza čitave priče stoje vlasnici Thomas i Louis koji su prije devet godina poželeli novog člana u svom domu. Tako su odabrali malog italijanskog hrta, i već pri izboru imena Tika (korijen riječi u hindskom jeziku znači: sve će biti dobro), učinili ga jedinstvenim.
Slavna Tikina kolekcija odjeće zapravo je nastala iz praktične potrebe da je zaštite od hladnoće u Kanadi. Naime, njihova rasa je veoma osjetljiva, s obzirom na to da imaju vrlo malo krzna, te svaka temperatura ispod 20 stepeni nosi opasnost od prehlade.