„Stvarati nešto za novo biće koje dolazi – doživljavam kao privilegiju“

Banjalučanka Dubravka Vujnović Božić, po vokaciji psihologinja, vlasnica je poduzetničke radnje Isolina – koja se bavi proizvodnjom cipelica za bebe.

Dubravka Vujnović Božić

– Inspiracija su u mom životu i radu uvijek bebe! Stvarati nešto za novo biće koje dolazi doživljavam kao privilegiju. Zahvalna sam kada mi daju priliku da budem malenim dijelom života njihove bebe. Jer, bebe su novi život, nada u bolje sutra… Osim toga, moje poimanje psihologije i realan status psihologa i brige ljudi za njihovo mentalno zdravlje nisu u skladu, tako da mi je bilo lako okrenuti se mojoj kreativnoj strani i učiniti je malim biznisom.

Isoline radi uglavnom po narudžbi. Za izradu joj je potrebno od sedam do 10 dana.

– Po prijemu narudžbe, cipelice krojim, radim personaliziranje, graviranje imena bebe, i spajam cipelice. Kako je proizvodnja ručna i radi se proizvodnja jednog po jednog para, svaki par je zapravo unikat. Čak iako se čine da su iste, svaka je na neki način drugačija. Radim ih isključivo od kvalitetne italijanske kože – tako da su udobne, mekane i nježne prema najmanjim nogama.

Bebe su, same po sebi, neiscrpan izvor inspiracije, tvrdi naša sagovornica.

– Ponekad ne mogu dočekati da svane! Jednostavno ideja se rodi i jedva čekam da napravim neki novi model. Ipak, osjećaj da ništa ne moram, da odlučujem kako će izgledati cipelice, kada i kako ću da ih pravim, je fantastičan. Upravo ta sloboda koju imam je za mene nevjerovatno stimulativna. U duši sam još uvijek dijete i zapravo se igram dok pravim cipelice za bebe.

Isolina cipelice iz dana u dan – imaju sve više simpatizera.

– Mišljenja sam da čovjek treba da se maksimalno posveti onome što radi i da to što radi, čini na najbolji mogući način. Plašim se da kada se interesovanje previše širi, može da dođe do pada u samom kvalitetu. Tako da, ostajem pri cipelicama, a ako mi se pridruže još neke kreativne ruke, u budućnosti je moguće da se asortiman i proširi.

Za sada kreativne cipelice za bebe mogu da se naručiti putem Facebook stranice Isolina, Instagram stranice _isolina, te Etsy platforme IsolinaS.

Savjetnica za dojenje

– U posljednjih pet godina vodila sam udruženje DRIP-djeca, roditelji i porodilje, gdje sam se bavila pravima, edukacijom trudnica i porodilja, te njima bliskih osoba. Pored toga, aktivna sam vršnjačka savjetnica za dojenje.