Baš kao što je slučaj u svijetu mode i dekoracije, dizajn određenih prostorija sa sobom donosi i odnosi trendove, sa smjenom godine, sezone ili godišnjeg doba. Ponekad imamo želju da renoviramo svoj stan ili njegov određeni kutak, jer nam nedostaje neka promjena u životu, svjež početak ili jednostavno više nismo zadovoljni njegovim izgledom koliko smo nekada bili.

Kupatila će ove godine biti savršeno moderna i uglađena, što znači da će dosta stvari koje smo do sada njegovali i inkorporirali u njih postati demode. To naravno ne znači da ste u obavezi da renovirate čitav svoj stan kada se trendovi smijene, već vas jednostavno usmjerava u kojem pravcu bi trebalo da se krećete, ako već planirate redizajn svog stambenog prostora ili kuće.

Samostalne kade

Samostalne kade bez nogara su savršena izjava modernog stila, a ako kojim slučajem želite da promijenite svoju kadu, savjetujemo vam da se odvažno odlučite za neki takav stil. Ovakve kade kreirane su od različitih materijala, kao što su drvo ili kamen, a ponuđene su u više boja – od plave do crne, tako da veoma lako možete pronaći model koji će odgovarati vašem željenom stilu. Svoju kadu možete lako akcentovati šik metalnim detaljima ili malim mobilnim policama za mirišljave svijeće i druge glamurozne sitnice.

Beton

Ovaj materijal je ekstremno popularan u dekoraciji cijelog doma, a posebno za kupatilo. On je izdržljiv, lako ga možete sami nanijeti i nije previše zahtjevan kada se radi o vašem budžetu. Možete se odlučti za kupatilo koje je cijelo kreirano od betona ili za samo betonske zidove, podove, umivaonike, kade ili tuš kabine. Postoje različite dostupne nijanse betona, tako da i u tom slučaju u ponudi imate više opcija kako biste pronašli ono što vam savršeno odgovara. Moramo još naglasiti da je beton prava moderna izjava u jednom prostoru.

Pločice

Jednostavne bijelo-sive pločice se vraćaju u modu, pa sve češće imamo priliku da ih vidimo u kuhinjima i kupatilima domova modernog i savremenog stila. U ponudi su različiti varijeteti pločica kada se radi o njihovom izgledu i dimenzijama, a više nisu ograničene samo na bijelu boju. Njima možete pokriti čitavo svoje kupatilo, samo zidove, samo zid oko kade ili umivaonika, možete ih kombinovati sa drugim pločicama na podovima i njima kreirati sasvim neočekivani, moderni izgled, piše elle.rs

Ogledalo kao stilska izjava

Glomazna i predimenzionirana ogledala su sjajna stvar za kreiranje akcentnog detalja u kupatilu. Retro ogledala će unijeti prefinjene vibracije u jedan prostor, a savršene su za glamurozne prostore, kao kontrast modernim detaljima. Možete ih bez problema uklopiti sa minimalističkim prostorima također.