Medeni mjesec je putovanje koje se pamti cijelog života, zato se potrudite da odete na neko mjesto vrijedno sjećanja. Bez obzira da li vaš partner i vi volite izležavanje na plaži dok pijete neke egzotične koktele, ili ste više u avanturističkom stilu, pa bi vam odmor na planini ili istraživanje nekog grada više odgovarao. Mi vam predlažemo nekoliko predivnih zemalja i gradova, koje bi trebalo da posjetite makar jednom u životu, a koji su također savršene za medeni mjesec.

APULIJA, ITALIJA

Apulija je poput raja na zemlji. Ovaj talijanski dragulj idealan je za medeni mjesec u bilo koje doba godine, sa svojim šarmantnim, ali luksuznim pristupom životu. Ova divna regija u jugoistočnoj Italiji ima neke od najljepših talijanskih plaža, a također je poznata po svojoj arhitekturi koja istovremeno podsjeća i na grčku i na arapsku, ali i po bogatoj poljoprivredi i uzgoju maslina, grožđa i smokava.

Mjesta na koje treba obratiti pažnju:

Bari

Lecce

Alberobello

Taranto

Foggia

ZANZIBAR

Zanzibar je dio istočnoafričke države Tanzanije, a sastoji se od otoka Zanzibarskog otočja. Ovaj predivan tropski otok na kojem se rodio Freddie Mercury bogat je historijom, začinima i savršenim plažama, ali i nevjerovatnim podmorjem koje je istinski raj za sve ronioce. Upozorenje: Sedmica dana na Zanzibaru proći će vam u trenu zato dobro isplanirajte šta sve želite posjetiti jer izbor je ogroman.

Mjesta na koje treba obratiti pažnju:

Stone Town

Nungwi

Matemwe

Kendwa

Jambiani

Mangrove Lodge

Turističku ponudu za Zanzibar možete vidjeti OVDJE.

COMPORTA, PORTUGAL

Za alternativu često krcatoj Ibizi, mladenci bi trebali okrenuti pogled na ovaj portugalski dragulj, koji se nalazi samo sat vremena južno od Lisabona. Ova skupina sela dobila je nadimak ‘portugalski Hamptons’ jer je ovo mjesto postalo raj za bogate i slavne.

Mjesta na koja treba obratiti pažnju:

Lisabon

Portinho Da Arrábida

Setúbal

Sines

MALDIVI

Maldivi zaista zaslužuju naziv ‘raj na zemlji’, što zbog nestvarnog mora i plaža, što idiličnog okruženja i savršenih zalazaka sunca. Maldivi broje više od hiljadu otoka, a čak 80 njih podređeno je isključivo hedonističkom uživanju turista, zato su savršen izbor upravo za medeni mjesec iz snova.

Mjesta na koja treba obratiti pažnju:

Male

Hulhumale Island

Maafushi

Utheemu

Veligandu Island

Kuredu

Turističku ponudu za Maldive možete pronaći OVDJE.

RIVIJERA MAYA, MEKSIKO

Smještena uz netaknute bijele pješčane plaže u poluotoku Yucatan u Meksiku, Rivijera Maya je istovremeno luksuzna i idilična destinacija za medeni mjesec. Ako tražite savršenu romantičnu destinaciju za medeni mjesec koja će vas zabaviti i danju i noću – onda je Rivijera Maya pravo mjesto za vas. S divnim plažama, bogatom kulturom, prekrasnim vremenom i beskrajnim mogućnostima za romantiku – bezbroj je razloga zbog kojih ćete se oboje zaljubiti u Rivijeru.

Mjesta na koja treba obratiti pažnju:

Chichen Itza

Tulum

Playa del Carmen

Cancun

Isla Mujeres

Akumal

Turističku ponudu za Mexico možete pronaći OVDJE.

SANTORINI, GRČKA

Bogata historija Grčke, izuzetna hrana i očaravajuća ljepota čine ga idealnim mjestom za putovanje na medeni mjesec, a posebno Santorini – jedan od najljepših (a definitvno i najromantičnijih) grčkih otoka, dom savršenih izlazaka i zalazaka sunca. Sa svojim prekrasnim pejzažima crnih i crvenih plaža, dramatičnim pogledima, kozmopolitskim stilom, luksuznim hotelima, i najviše od svega, masivnim vulkanom, ne iznenađuje da je Santorini jedna od najtraženijih destinacija za medeni mjesec u svijetu.

Mjesta na koja treba obratiti pažnju:

Oia

Skaros

Red Beach

White Beach

Akrotiri

Anmoudi

LOFOTI, NORVEŠKA

Jedno od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih mjesta u Norveškoj jesu Lofotski otoci koji se ponose svojim izuzetnim prirodnim ljepotama, slikovitim ribarskim selima, netaknutim plažama i planinama. Za ljubitelje prirode – Lofoti su svakako jedna od top destinacija. Ljubljenje ispod sjevernih svjetala, boravak u romantičnom igluu, mirna vožnja brodom usred fjordova ili boravak u slikovitom planinskom selu – medeni mjesec u Norveškoj je definitivno putovanje iz snova.

Mjesta na koja treba obratiti pažnju:

Kvalvika Beach

Trollfjord

Kabelvåg

Henningsvær