Svi se nadamo da će ova godina biti potpuno drugačija od prethodne, tako da s novim proljećem želimo i osvježenje naše frizure. Drastična ili minimalna promjena, o bilo kojoj krajnosti da je riječ, sigurno je da će razbiti monotoniju i osvježiti cjelokupni izgled. Kada pričamo o trendovima za novu sezonu, boja kose nije toliko u fokusu koliko je rez i način stiliziranja. Ništa neobično nakon kućnih eksperimenata u 2020. godini, stručna ruka frizera prijeko je potrebna.

Pixie dužina

Kratka frizura vjerovatno je najveća promjena za koju se možete odlučiti. Iako svevremenska i kultna kroz historiju, ove je sezone poseban naglasak na kratkoj pixie dužini s modernim zaokretom. Također, ovo je jedna od lakših za održavanje frizura pa ako ste o njoj samo razmišljali, sada je pravo vrijeme za konkretni rez.

Klasični bob

Bob frizura koja ne zahtijeva puno muke i truda – najjednostavnija za održavanje, ove će se godine nametnuti ravni bob srednje dužine. Duga varijanta frizure koja je uvijek jednako popularna već sezonama je kratki, francuski bob koji najbolje izgleda dok je razbarušen i messy. Za dozu francuskog looka. 

Šiške

Ili u shabby chic varijanti kao u sedamdesetima, ili poput francuske dive Brigitte Bardot, ženstvena i razbarušena frizura proljetni je hit o kojem se puno govori. Ovakav stil retro prizvuka tražen je u frizerskim salonima i podrazumijeva curtain bangs, odnosno zavjesa-šiške, poluduge, blago fenirane da mekano uokviruju lice i izgledu daju na razigranosti.

Duga, ravna kosa

Popularno zvana mermaid frizura, duga kosa rezultat je izostanka šišanja u protekloj godini i suprotnost pixie stilu frizure. Za dugom, sjajnom i zdravom kosom uvijek iznova žudimo, pobrinite se uz pravu njegu i proizvode koji odgovaraju tipu kose da zdrava i ostane, naročito ako je izložena čestom stiliziranju i bojenju. 

Prirodne nijanse

Dok se u 2020. eksperimentiralo s bojama kose poput pastelno roze ili zelene, ova sezona vraća nam prirodne, umjerene boje. Balayage tehnike i dalje su najbolji izbor za prirodni, osunčani izgled kose, neupečatljivi pramenovi koji miješaju tamnije i svjetlije tonove te nijansirane smeđe nijanse u prvom su planu za 2021. godinu, u skladu s trendom minimalizma i povratku prirodnoj ljepoti, piše gloriaglam.hr