Kostimi i štepana skijaška odijela, ogrlice-torbice i kristalne podvezice – otkrijte nesvakidašnje komade iz Chanel kolekcije za jesen/zimu 2021/22.

– Volim kontraste, pa sam za veće zimske komade, željela manji prostor. Ne znam da li je to zbog vremena u kojem živimo, ali htjela sam nešto toplo, živo, realno. Zamišljala sam manekenke kako idu od sobe do sobe, penju se uz stepenište, uzimaju kapute… Prisjećala sam se Karlovih priča o današnjim revijama kada su se modeli sami oblačili i šminkali – opisuje pozadinu nove FW21/22 revije Virginie Viard, kreativna direktorica Chanela.

– Zato sam odlučila da idemo u Castel, koji posjeduje toliko salona, spiralnih stepenica, barova i kupatila, gdje se modeli mogu obući, svući, šminkati, ćaskati i zabavljati kao da je djevojačko veče. Cijela atmosfera je vrlo senzualna, nastavlja.

Kreativna direktorica angažovala je Inez & Vinoodh kako bi napravili ovaj jedinstveni umjetnički mini-film.

Nova kolekcija inspirisana je idiličnim skijaškim odmorom i pariskim šikom sedamdesetih godina. Prikazane su modne kombinacije za jedan savršeni zimski dan IT djevojke – od ski odijela sa Chanel monogramima, preko vunenih džempera i kapica za dnevnu varijantu, pa sve do koktel haljina, šljokica i kristalnih podvezica za večer, piše elle.rs

Iako aksesoari nisu avangardni onoliko koliko je 1993. godine bio Lagerfeldova flašica za toplu vodu, niti ekscentrični koliko je 2013. bila famozna Hula Hoop tašna, Chanel nas je ipak iznenadio izborom pojedinih modnih komada za novu kolekciju.