Baumit Ionit boja – jedina funkcionalna zidna boja na svijetu koja stvara mjerljivo poboljšanje zraka u zatvorenom prostoru visokom koncentracijom zračnih jona.

90% našeg vremena provodimo u zatvorenom i često nam nedostaje svjež i čist zrak, kao u prirodi. Da li znate šta je svjež i čist zrak? To je zrak s visokom koncentracijom prirodnih zračnih jona!

Udahnito duboko svjež i zdrav zrak u vlastitom domu. Baumit je s lonitColor stvorio sljedeću generaciju unutrašnje boje. Baumit IonitColor stvara zračne Jone koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje. U prirodi, visoku koncentrciju jona doživjet ćete pored vodopada ili u šumi. Dokazano je da ovi zračni joni imaju blagotvoren učinak na vaše zdravlje i  blagostanje.

Povećan broj iona značajno poboljšava koncentraciju, omogućuje lakšu tjelesnu regeneraciju, smanjuje rizik od alergijskih napada i također smanjuje količinu sitne prašine, čestica polena, bakterija i virusa u zraku. Baumit lonit i njegova korisna funkcija naučno su dokazani u istraživačkom parku Viva.

Baumit IonitColor

Dodir u boji. Kvalitetna mineralna unutrašnja boja za zidove i plafone. Dostupna u 66 odabranih lonita nijansi. Baumit Ionit Color aktivno poboljšava zrak unutrašnjeg prostora stvaranjem prirodnih zračnih jona.

  • Povećava broj prirodnih zračnih jona
  • Doprinosi boljem blagostanju
  • Smanjuje polen i sitnu prašinu

Baumit IonitFinish

Za brzu primjenu. Gotova pastozna glet masa za unutrašnju primjenu koja aktivno reguliše vlagu. Prikladna za popunu spojeva i premazivanje površina. Za mašinsko i ručnu obradu. Preporučuje se za novogradnje i renoviranje. Najbolje u kombinaciji s IonitColor.

  • Poboljšava unutrašnju klimu
  • Idealna nadopuna IonitColor-u
  • Savršen kvalitet površine

Baumit IonitFino

Za ručnu primjenu. Suha glet masa za unutrašnju primjenu koja aktivno reguliše vlagu. Prikladno za popunu spojeva i premazivanje površina. Pogodno za sljedeće podloge: gipsane ploče, gips i beton. Preporučuje se za novogradnju i renoviranje. Najbolje u kombinaciji s IonitColor.