U okviru kampanje #equaleverywhere.

Jednakost je osnovno ljudsko pravo, ali u slučaju žena to nije uvijek slučaj. Otkako je nastupila pandemija, mnogo je žena koje rade u medicinskoj oblasti i izložene su riziku više od muškaraca. Također, žene sada tolerišu neplaćeni rad od kuće – dok istovremeno pate od porodičnog nasilja tokom karantina.

Braneći rodnu ravnopravnost, Tom Ford Beauty u okviru kampanje #equaleverywhere najavio je partnerstvo sa Fondacijom Ujedinjenih nacija (UNF), donirajući iznos od 150.000 dolara tokom trogodišnjeg perioda.

– Zajedno sa Fondacijom Ujedinjenih nacija potrudit ćemo se da obezbijedimo jednaka prava za sve žene, rekao je Guillaume Jesel, globalni predsjednik brenda.

Kako bi učvrstio svoju posvećenost osnaživanju žena, Tom Ford Beauty će predstaviti svoj prvi mentorski program, u saradnji sa ženama iz Udruženja Ujedinjenih nacija (UNA). Od marta do augusta, rukovodioci u Tom Ford Beauty preduzeće obaveze da pojačaju profesionalni razvoj ovog tima, nudeći svoja znanja iz različitih oblasti, kao što su marketing, kreativnost, komunikacija i finansije, kako bi žene i devojke bile #equaleverywhere, piše harpersbazaar.rs