Spavaća soba je mjesto u kojem se najviše opuštamo, bježimo od vanjskog svijeta i zbog toga je važno da bude što udobnija i mirnija. Osim potrebe da bude u mirnom dijelu kuće ili stana, osjećaju oaze mira mogu pridonijeti i dekorativni elementi koje unosimo u nju.

Osnova za stvaranje određene atmosfere je dizajn zidova prostorije. U percepciji osobe od velike su važnosti tekstura, boja i kontrast zidova. Za one koji se ne boje eksperimentisati, postoji nekoliko originalnih rješenja za ukrašavanje zidova u spavaćoj sobi.

Netkane i vinilne tapete u spavaćoj sobi

Ako se uzorak na takvim pozadinama s vremenom muči i želi nešto novo, pozadinu možete jednostavno obojiti u vašu omiljenu boju i objesiti nove slike na zidove. Vinilne i netkane pozadine mogu se oslikati nekoliko puta.

Prirodna pozadina za dekor spavaće sobe

Prirodna pozadina postala je popularna u posljednje vrijeme. Izrađene su od prirodnih materijala. Takve pozadine su prozračne, ekološki su i stoga pogodne za ukrašavanje zidova u spavaćoj sobi. Neobično izgleda zid zalijepljen tapetama od bambusa, trske, papirusa ili lišća. Dizajneri tvrde da takve pozadine nalikuju dobrom vinu, s vremenom stječu neki poseban šarm i postaju samo bolji.

Tekuća pozadina: originalna ideja

Tekuća pozadina izrađena na osnovi celuloznih vlakana jedna je od najprikladnijih opcija za ukrašavanje zidova u spavaćoj sobi. Ova je opcija prikladna za one koji imaju mačke. Prema zvučno izolacijskim svojstvima, tekuća pozadina ni na koji način nije inferiorna u odnosu na tapete izrađene od prirodnih materijala.

Zidne naljepnice u spavaćoj sobi

Dizajn spavaće sobe može se mijenjati jednostavno i bez nepotrebnih materijalnih troškova. Da biste to učinili, možete koristiti posebne zidne naljepnice za zidove. Ovi ukrasni elementi nedavno su stekli popularnost. Naljepnice su izvrsna opcija za one koji žele samostalno stvoriti dizajn spavaće sobe, bez sudjelovanja stručnjaka. U specijaliziranim prodavaonicama možete pronaći ogroman izbor različitih vinilnih naljepnica i odabrati upravo one koje najbolje odgovaraju stilu dizajna interijera i spavaće sobe.

Dekoracija zidova s ​​vinilnim naljepnicama izgleda prekrasno i nije skupa. Naljepnice mogu ukrasiti ne samo zidove u spavaćoj sobi, već i u drugim sobama. Uz pomoć naljepnica možete ukrasiti bilo koji zid u stanu ne gori od profesionalnog dizajnera.