Zavedite savršenim pogledom – maskara koju potpisuje svjetska poznata zvijezda!

Popularna Victoria Beckham, nastavila je sa kolekcijom za svoju novu beauty liniju. Nakon sjena i olovke za oči, prajmera i ruževa, na red je došla i maskara!

Bila sam umorna od manje otporne maskare, one koja se razmaže, ljušti ili ošteti trepavice. Savršena maskara bila je nešto što sam imala na umu od prvog dana, a da bih kreirala svoju, željela sam da iznova zamislim šta mi treba – rekla je Victoria Beckham.

Maskara je napravljena da odgovara svima jer je na biljnoj bazi, za ultra crne i definisane trepavice, proizvod koji se razlikuje od bilo čega što, kako sama kaže, je ikada probala.

Za razliku od mnogih tradicionalnih maskara koje koriste zastarjele sastojke poput PVP-a i vinil polimera, pa trepavice ostavljaju teškim i lakše podložnim ljuštenju i lomljenju, Future Lash koristi inovativni princip. Polimeri sadržani u formuli su zapravo biljnog porijekla i sposobni su da daju prirodni efekat i osiguraju otvoren izgled, istovremeno sprječavajući lomljenje. Bez sastojaka štetnih za zdravlje trepavica (kao što su alkohol, životinjski kolagen, palmino ulje, formaldehid), ova maskara koristi C2 Complex, sastojak koji je patentirao VB Beauty.

 

Kompleks zasnovan na shea maslacu, niacinamidu (vitamin B3), pantenolu (provitamin B5), gumi Pistacia Lentiscus i tokoferolu (vitamin E) hrani trepavice, štiti ih i sprječava lomljenje, garantujući rezultate u vrlo kratkom roku.

Iako je maskara dizajnirana da bude ultra otporna na znoj i vlagu, jedna od iznenađujućih prednosti ovog proizvoda ostaje lakoća uklanjanja. Zapravo, da biste na kraju dana uklonili maskaru, nije potrebno koristiti maramice, pamučne jastučiće ili sredstva za uklanjanje šminke: pranjem lica toplom vodom moguće je da šminka nestane za nekoliko sekundi.