Budimo iskreni, trendovi koje sada vidimo i oni koji će biti u trendu nekad kasnije u 2021. godini mogu biti potpuno dvije različite stvari. Ne znamo šta nas čeka do kraja mjeseca, a još manje kako će izgledati vjenčanja u narednom periodu ove godine. Ono što smo do sada mogli saznati jeste da će vjenčanja u 2021. godini biti drugačije u odnosu na prethodne godine: Istraživanja su pokazala da je pandemija promijenila očekivanja mladenaca. Ove godine će se mladenci fokusirati na manji broj gostiju, stvarati više personalizovanih detalja, posvećivati dekoraciji više nego prije i slikanje postaviti na prvo mjesto.

Dekor u životopisnim bojama

Bijela boja je klasika i nikada ne izlazi iz mode, ali je došlo vrijeme kada dekor za vjenčanja bijelu zamijenjuje življim i pastelnim bojama. Očekujte da će 2021. godina donijeti svježe boje, nove palete, miješanje dezena i nijanse koje ranije niste vidjeli na vjenčanjima. Veći dio 2020. godine smo proveli kod kuće u svojim neutralnim prostorijama. Zamislite, super smjela, živahna boja sa dekorom koji je fantastičan i dostojan zabava o kojima ste maštali tokom beskrajnih večeri kuhajući kod kuće. Koristite svoje omiljene nijanse koje se slažu sa svijećama i elementima koje će krasiti vaše vjenčanje. Svaki događaj na kojem budemo prisustvovali ove godine, treba da nadahne radost, osmijehe i živost na svakom koraku.

Dugovječne lepršave haljine

Prošla godina je dokazala da nije sve u odjeći i haljinama – ali je moda važnija nego ikada ranije. Mala vjenčanja i veći događaji ove godine oslanjat će se na svestranost i dugovječnost vjenčanice. Neka vaš izbor bude haljina koju nećete nositi samo jednom. Uzmite u obzir da vjenčanica može postati haljina i za druge male ceremonije tokom godine.

Vjenčanje na otvorenom

Ove godine, održat će se više vjenčanja vani nego što smo to vidjeli u prošlosti. Ceremonije vjenčanja možete planirati u otvorenoj verziji šatora, i takve proslave će biti sve popularnije. Bez obzira na stil koji preferirate, očekujte da vjenčanja na otvorenom ispoštuju svoj prirodni ambijent, sa malim dodacima.

Ne štedite na zabavi

Godina Netflixa, nepregledanih podcastova i bezbroj sati provedenih na Instagramu učinila je da nam očajnički treba zabava uživo. Svi očekujemo svečane zabave bez zabrane. Poslije treninga kod kuće i plesnih zabava (isto kod kuće), radujemo se trenutku kada možemo ustati i krenuti da plešemo uz muziku do ranih jutarnjih sati.

Veliko „DA“ za nostalgiju 

Odavno postoji tradicija da porodične fotografije budu prisutne na dan vjenčanja. Međutim kako smo ostavili ovu godinu iza sebe, shvatamo da je važnost upravo u onima koje volimo i koji nam nedostaju. Očekuje se da parovi iskoriste vintage komade na neočekivane, smislene načine.