Mnoge žene pokušavaju smršati i transformisati svoj izgled, međutim malo je onih koje uspijevaju u tome. Većina onih „od ponedjeljka ću“ imaju dobre namjere, ali završe s gomilom izgovora, nove kupljene garderobe za trening, vraćajući se poznatoj rutini gledanja serija i konzumiranju ukusnih delicija. Mnoge ste se već prepoznale, zar ne? Umjesto da se pridružite toj depresivnoj statistici, pročitajte savjete u nastavku teksta, pokušajte ih primijeniti i napokon osjetite zadovoljstvo!

Motivacija kao lijek

Ukoliko želite vidljivu promjenu na svom tijelu i stilu života, morate znati šta vas motivira kako biste se fokusirali na to kada padnete u iskušenje. Koji god bili razlozi toga, zapišite ih i stavite ih na vidljivo mjesto u prostoru gdje živite. Takvi vizuali će vas podsjetiti da se uvijek držite zadanih ciljeva. Trening vam neće biti samo motivacija za dobar fizički izgled, već će vam pomoći razviti strpljenje, disciplinu i organizaciju u svim aspektima života.

Disciplina je najvažnija

Lako je napisati plan treniranja, ali držati se plana je već malo teži posao. Disciplina i samokontrola je od itekakve važnosti. Požrtvovanost i trud su potrebni kako biste ostvarili bitne ciljeve. Na prvo mjesto prioriteta treba staviti 45-minutno vježbanje i držati se toga. Sat vremena dnevno je 4% cijelog dana.

Organizacija

Priprema i organizacija su ključ za uspjeh. Planirajte treninge prije i odvojite malo više vremena za sastavljanje istog. Osim toga, priprema obroka unaprijed je vrlo bitna, jer ćete time održavati vaše tijelo sitim i svest ćete na minimum mogućnost da pojedete nešto nezdravo.

Postavite jasne ciljeve

Postavite ciljeve i zapišite ih. Radite na tome da ih ostvarite. Pokušajte biti realni, i sami znate da ne možete promijeniti način života i svoje navike za sedam dana, zato nađite par malih promjena poput eliminacije količine sokova koje konzumirate, keksa, čipsa i slično, te ako još ne vježbate, dodajte šetnju ili lagano trčanje. Postepeno ćete savladati te ciljeve i dodati druge te tako napredovati.

Misao o promjeni izgleda i načinu života izgleda kao težak zadatak, no sve što vam je potrebno je PRVI KORAK! U nastavku vam donosimo nekoliko vježbica za početak treniranja.