Znamo da ste uvijek u pokretu i teško vam je izdvojiti vrijeme za pripremu jela. Zato vam donosimo jednostavan i brz recept, koji je gotov u tren oka i predstavlja odličan izvor proteina.

Piletina u umaku od narandže

Ukusna piletina s aromom narandže idealan je recept za sve one koji izbjegavaju klasična jela i vole eksperimentisati s okusima. Osim što je jelo ukusno, priprema je jednostavna i brza! Umak možete pripremiti noć prije, a drugi dan dobit ćete ručak koji je gotov za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

3 čehna bijelog luka
3 kašike meda
1 kašičica izrendane narandžine kore
200 ml svježeg soka od narandže
60 ml soja umaka razrijeđenog s dvije kašike vode
3 kašike sirćeta
3 kašike kukuruznog brašna
1 kašika usitnjenog đumbira
1 kg pilećih prsa
sol i biber
2 kašike ulja
4 mlada luka
1 čaša riže

Priprema

Napravite umak od bijelog luka, soka i korice narandže, te dodajte med, soja sos, sirće, kukuruzno brašno, đumbir i malo bibera. Ostvaite sa strane i krenite s pripremom pilećih prsa. Začinite biberom i soli, a zatim pripremite veliku tavu. Kada zagrijete ulje, dodajte pileća prsa i pustite da se ispeku. Nakon toga dodajte umak i kuhajte zajedno s mesom sve dok se umak ne zgusne. Za to će trebati 3 do 4 minute. Sve na kraju promiješajte i poslužite s kuhanom rižom.