Kreativna direktorica Dior brenda lansirala je reinterpretaciju Dior ID patika, koje dizajnom kombinuju retro šik sa luksuznom izradom i detaljima ukorijenjenim u historiji. Ženstvena i sanjiva, ali uvijek snažna i samopouzdana – to je žena o kojoj bi Maria Grazia Chiuri željela da razgovara.

Od sada ih možete naći ne samo u bijeloj boji, već i sa kontrastnim umecima u tamnoplavoj, nude, zelenoj ili crvenoj boji. Oblik patika koje su napravljene od visokokvalitetne teleće kože podsjeća na vintage sportsku obuću. Posebna pažnja se posvetila dizajnu gdje strukturirani umetak od gume pokriva pertle. Umetak je pričvršćen sa dvije čičak trake, pri čemu je svaka ukrašena zlatnim natpisom „Dior ID“. Moderne su i imaju moderan masivan đon ispod kojeg se krije zvijezda, lični simbol sreće Christiana Diora.

Danas se zvijezda uvijek nalazi u kolekcijama Christian Diora. Kada je legendarni dizajner još uvijek bio na samom početku i sumnjao da li treba da pokrene sopstvenu modnu kuću, pronašao je metalnu zvijezdu koja je ležala na zemlji na ulici Saint-Honore.

Izgledalo je kao da je pala sa neba i sletjela tačno tamo gdje je Dior danima ranije razgovarao sa prijateljem. Međutim, mladi dizajner zvijezdu je shvatio kao znak da treba da se upusti u sasvim novu i rizičnu avanturu.

To je bio početak karijere bez presedana. Njegov talisman sreće nalazio se u njegovom studiju do njegove smrti, a sada je izložen u muzeju Christian Dior u Granvilleu u Francuskoj.