Bundevu i batat možemo pronaći u trgovinama tokom cijele zime. Stoga umjesto juhe ili pomfrita možemo koristiti spiralizator kako bi dobili špagete.

Pripremila: Anita Markić

Sastojci:

– 1 srednji batat

– 3 veća komada bundeve

– 200 grama slanutka

– 200 ml paradajz sosa/pelat

– 2 češnja bijelog luka

– ulje

– Začini (so, biber, dimljena crvena paprika)

– Oslić – opcionalno

Priprema:

Slanutak kuhani procijediti, oprati i začiniti, te dodati dvije kašičice ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C na 20. Pored njega u papir za pečenje možete dodati i oslić.

Batat i bundevu spiralizirati pomoću sprave ili guljača. Bijeli luk lagano pirjati na ulju, dodati rezance od povrća i paradajz sos. Kratko pirjajte i poslužite toplo.

U slast!