Vjerujemo da je period kad smo sjedili u kućama iza nas. Proljeće je na pragu, a planovi za odmore se također bliže… Donosimo vam nekoliko zanimljivih road-trip filmova koji će vas voditi nepreglednim prostranstvima da vam zadovolje ili rasplamsaju, žudnju za kretanjem…

Bonnie & Clyde 

Warren Beatty i Faye Dunaway igraju naslovni par najpoznatije ljubavne krimi-priče u historiji. Pljačka, ljubav, pucnjava, prekrasni ljudi, savršeni outfiti… Šta još možete poželjeti?

Easy Rider 

Indie film u duhu kasnih šezdesetih, navodno rađen „s malo novca i puno droge“ danas je kultni film ceste, vodi nas od Los Angelesa do Mexica i onda prema New Orleansu na Mardi Gras. Film je o svemu i ničemu na najbolji mogući način, i iako apelira možda najviše na mladu mačo publiku, treba se naći na lektiri svakog ljubitelja filmova.

Blues Brothers

Akcijska satirička komedija o braći bluzerima koji pokušavaju sabrati stari bend i skupiti novac za spas sirotišta organizacijom velike svirke. Zvuči relativno jednostavno, ali naravno, sve što može poći po zlu, poći će… Super feelgood film sa zaraznim soundtrackom kojeg se danima nećete riješiti.

Almost Famous

Hipertalentovani tinejdžer ranih sedamdesetih nađe se u ulozi muzičkog novinara u zlatnim godinama rock n rolla i u svega par poteza sleti u bus za turneju benda koji se sprema uzletiti među rock legende… Ma zapravo, dvije riječi: Penny Lane.

Crossroads 

Uvijek je dobra ideja napraviti izlet u film s Britney Spears u naponu svoje rane karijere, a ako vas nostalgija opsjeda ovih dana pojačano zbog recentnog dokumentarca o princezi popa, dajte sebi oduška i pogledajte po ko zna koji put – Crossroads.

Little Miss Sunshine 

Ako vam je nekim nesretnim spletom okolnosti, ovaj dragulj promaknuo, učinite sebi uslugu i iskoristite neki sivkasti ranoproljetni dan za Little Miss Sunshine koja garantovano podiže raspoloženje! Greg Kinnear, Steve Carell, Toni Collette, Paul Dano, Alan Arkin i Abigail Breslin.

Wild 

Ovo nije toliko film ceste koliko pješačenja preko različitih terena, ali gledati Reese Witherspoon u ulozi Cheryl Strayed, koja se otisnula u višemjesečno putovanje pješice kako bi se suočila s bolima i gubicima, toliko je katarzično da bi bio propust ne spomenuti film i ovdje.

Nomadland

Ovaj film je inspirisan knjigom Jessice Bruder o suvremenim nomadima, ljudima koji su se odvojili od konvencionalnog života, odlukom ili silom prilika, te pronašli slobodu u nestalnosti i samoći. Glavnu ulogu igra Frances McDormand.