Biti elegantan i zablistati na poslu, nije nimalo lagan zadatak, pogotovo kada su frizure u pitanju. Ako je vaša kosa srednje veličine ili možda imate dugu kosu, a ponestalo vam je ideja za jednostavnu ali lijepu frizuru, nalazite se na pravom mjestu. Donosimo vam nekoliko frizura za posao koje će vas inspirisati i pomoći da napravite frizuru u samo nekoliko minuta. Frizure su jednostavne, lako se kopiraju, a rezultat će vas oduševiti i pomoći vam da odbacite istu dosadnu frizuru koju nosite svaki dan.

Pletenica 

Neke pletenice mogu izgledati previše ležerno da bi bile idealne frizure za posao. Budite vjerni klasičnim, jednostnostavnima uzorcima francuske pletenice.. Ukoliko imate kosu u bojama ombrea, učinit će vašu pletenicu još ljepšom.

Neuredna pundža

Visoka pundža zečica, sladak je i klasičan primjer frizure koju možete bez problema napraviti za posao. Pogodna je za poslovne casual urede. Uglađena i sofisticirana, a istovremeno moderna i opuštena. 

Pleteni stil kratke kose

Ovaj stil frizure definitivno nije za korporativno radno okruženje, ali može naći mjesto u kreativnim prostorima poput časopisa, PR agencija i tvrtki za grafički dizajn. Čak i ako su valovi na plaži u trendu, profesionalne frizure uvijek trebaju imati elegantan dodir poput prikazane slatke pletenice.

Uvijeni pramenovi sa niskim repom

Nakon obaveznog raščešljavanja, odmah uz razdjeljak počnite da uvijate kosu, od lica prema potiljku. Uzimajte nove pramenove koji se nalaze uz lice. Zajedno sa prethodnim uvijajte nazad. To radite sve dok ne dođete do korijena vrata. Zakačite kosu nekom većom šnalom dok postupak ne ponovite i sa druge strane. Za dodatni volumen, kosu iz repa, blago natapirajte.

Punđa sa strane

Prebacite razdjeljak sa jedne strane i odvojite veći pramen koji se nalazi uz lice. Preostalu kosu blago natapirajte. To učinite samo sa krajevima, odnosno donjim dijelom kose. Od jednog dijela napravite pundžu i pričvrstite je šnalicama. Preostali pramen raščešljajte i prebacite preko punđe. Dobro ga fiksirajte i učvrstite koristeći ukosnice.