Ogledalo pored svoje osnovne funkcije održavanja naše slike i prilike, itekako može biti zahvalan modni dodatak našeg životnog prostora. Ogledalo našem životnom prostoru omogućava da izgleda veći i svjetliji, te mu daje dodatnu prozračnost.

Biljke kao ukras

Ukoliko postavite sobnu biljku ispred ogledala, od neobičnog zelenog ukrasa s nekoliko grančica, postat će impresivna i bujna zelena ljepotica. Pored toga, odsjaj sunca od ogledala omogućava biljkama i veću količinu svjetla.

Veliko ogledalo, još prostranija soba

Veliko ogledalo uramljeno okvirom čija se boja uklapa s ostatkom prostorije bit će impesivan ukras. Vizualno će gotovo dvostruko povećati sobu. Nemojte ga stavljati na zid, lagano ga prislonite omogućavajući tako njegovo premještanje kada vam dosadi na postojećem mjestu.

Ogledalo kao ukras

Izaberete li efektni okvir za ogledalo, poput ovoga, umjetničke slike i ukrasi u prostoriji gotovo neće biti potrebni.

Igra s ogledalima

Klasični postavljeno ogledalo iznad umivaonika nije nista neobično. No, pogledate li malo bolje, primijetit ćete reflektirajuće površine i na vratašcima kupaonskog ormarića.

Naglasak na glavnu prostoriju

Želiti li naglasiti kutak u kojem provodite vrijeme ispijajući kafu s ukućanima, zato što vam se čini kao najljepši ili najdraži dio doma, učinite to ogledalom.

Ogledalo i svijeće u paru

Svijeće i ogledala savršen su par za stvaranje elegantne atmosfere. Svjećnjak postavite na podlogu od ogledala, okružite ga ogledalima različitih veličina te okvira i dobili ste predivan ukras.

Ogledalo kao slika

Imate li dovoljno mašte i prostora, ogledalo možete smjestiti na način da se u njemu vidi raspored predmeta kao na umjetničkom platnu. Osim o lijepim predmetima koje želite vidjeti između okvira, morate voditi računa o tome da unutar ogledala stanu predmeti u cijelosti.