Nakon silnih obaveza i duge radne sedmice, najbolji način da se riješite stresa jeste mirisna pjenušava kupka. Mjehurići, esencijalna ulja i minerali su poslastica za osjetila. Unesite opuštajući miris u vaš dom i stvorite doživljaj kao da ste u spa centru jednostavnom izradom pjenušave bombe za kupanje. Lagane su za napraviti a još jednostavnije da uživate u istim.

Prvo skupite sve potrebne sastojke i priprema može početi. Potrebni su vam sljedeći sastojci:
– soda bikarbona
– limunska kiselina
– gorka sol
– kukuruzno brašno
– pigment za bojenje
– bademovo ulje
– esencijalna ulja
– kalup
Kako se pravi pjenušava kupka? 
Prije početka procesa izrade, posebno trebate obratiti pažnju na radnu površinu. Radit ćete sa bojama i uljima i fleke su moguće. Zato je važno da stavite celofan na radnu površinu, a da ruke zaštite rukavicama. Pošto se smjesa brzo suši, morat ćete da budete brzi, kako biste dobili željeni oblik kugle. Savjetuje se i da pri korištenju vode budete pažljivi, jer ako stavite previše, smjesa će početi da pjeni i nećete uspjeti da napravite kuglu pravilnog oblika. Ovo su mala upozorenja, koja će vam biti od velike koristi.
Vrijeme je da krenemo sa izradom. Za početak, stavite rukavice. Zadužite jednu plastičnu posudu i u nju sipajte sve proizvode u prahu, a nakon toga dodajte boju koju ste izabrali. Kašikica će biti sasvim dovoljna. Vodu i eterično ulje sipajte u jednu šoljicu i izmješajte.
Sljedeći je korak vrlo važan. Sada je vrijeme da izmješate vodu i eterično ulje sa sodom bikarbonom i ostalim praškastim materijama iz recepta.
Rukama ili kalupom oblikujte kuglu. Napravite je tako, kao kada pravite grudvu. Kada prvi put pravite bath bomb, nemojte se mnogo opterećivati izgledom i veličinom. Svaki sljedeći put, izgledaće sve bolje.
Problem često nastane kada se kugla raspada i kada neće da se sjedini. Za sjedinjavanje, biće potrebno malo destilovane vode. Nakon što je smjesa oblikovana, napravite kalup ili mjesto gdje će kugla stajati. Ako imate kockasti kalup, ili u obliku pravougaonika, pustite mašti na volju i oblikujte smjesu po svojoj želji.
Ostavite bombe za kupanje da se osuše najmanje 24 sata prije nego što u kadi napravite vlastiti mini spa.