Munira Rira Mahmutović, vlasnica medicinsko-kozmetičkog salona Modis u Sarajevu, aromaterapeutkinja i diplomirana kozmetologinja, te dobitnica priznanja za Poslovnu hrabrost na prošlogodišnjem Ladies In Awardsu jedna je od najcjenjenijih iz svijeta ljepote i mode. Njene savjete uvažava veliki broj pripadnica ljepšeg spola.

Autentične kreacije

Rira, kako je od milja zovu prijatelji i kolege, ističe da je veoma bitna redovna njega kože i lica.

Dame dosta griješe. Imamo niz primjera gdje je lice puno ožiljaka, depigmentacije, bora, proširenih pora, nepravilnosti… Tu definitivno ne pomažu ni najskuplje kreme nego je potrebno medicinsko kozmetički tretirati kožu. Nakon terapija neophosno je odrediti odgovarajuću kućnu njegu kroz kozmetičke proizvode. Također, naglasila  bih da ne postoji krema koja će ukloniti bore, ali preventivna i odgovarajuća njega itekako može učiniti da budemo zadovoljne kaže vlasnica Atoma, kozmetičkog brenda Riri Beauty Sense.

Pored beauty industrije, Rira je veoma posvećena modi. Svojim autentičnim kreacijama ostavila je trag na bh. modnoj sceni.

Smatram da se svaka dama rodi s određenim stilom, ali da kroz odrastanje i život niz faktora utječe na isti. Možemo govoriti o različitim stilovima u zavisnosti od prilike, ali je bitno da se stil prilagodi godinama, građi tijela… kako bi se svaka dama osjećala lijepo. Modis Beaty Showroom upravo i služi za dame koje žele da nadograde svoj stil ili naprave totalni make over.

Dizajn novog kimona

Prošle godine Rira i njen tim mnoge ženske ormare obogatili su slip dress haljinama i svilenim kimonima koji su krasili naš grad, ali i državu.

Moda koju stvaram nastaje iz ljubavi i hobija. Lično, nosim svilu, čipku, muslin, te takve odjevne predmete… S obzirom na to da se to ženama veoma dopadalo, rodila se ideja da iste dizajniram i uvrstim u kolekciju Riri fashion – kaže naša sagovornica, te ističe:

Ove, kao i svake, godine pripremamo nešto potpuno drugačije. Radimo na novom dizajnu kimona i sigurni smo da ćemo naše dame obradovati.