Svakodnevnim  biohemijskim procesima u ljudskom organizmu  i djelovanjem vanjskih faktora kao što su dim cigareta, UV zračenje, virusi, infekcije, onečišćenje okoline, štetni sastojci hrane, ali i emotivni stres, umor itd. nastaju slobodni radikali. Prevelika produkcija slobodnih radikala ugrožava ravnotežu sa antioksidansima te dolazi do oksidativnog stresa. Oksidativni stres se definira kao stanje prekomjernog stvaranja slobodnih radikala u organizmu.

Prilikom izbora dodataka za imunitet važno je da su u formuli dobro izbalansirani vitamini i minerali u količinama i oblicima najprihvatljivijim za ljudski organizam. Optimalan unos vitamina i minerala veoma je važan za pravilan rad imunološkog sistema.

SOLGAR OMNIUM  je inovativna formula u dodacima prehrani jer pored vitamina i minerala sadrži i antioksidanse koji doprinose smanjenju oksidativnog stresa.

U svom sastavu sadrži  minerale kao što su bakar, selen, mangan, cink, koji imaju antioksidativni efekat. Podrška ovim elementima u tragovima su svakako vitamin C, E, D, te vitamini B kompleksa. Pored vitamina i minerala koji djeluju antioksidacijski, u sastavu Solgar Omnium nalaze se biljni pigmenti poput bioflavonoida, polifenola, ekstrakata lišća zelenog čaja i brokule, ekstrakta korijena kurkume. Važno je napomenuti da su svi biljni pigmenti koji ulaze u sastav Solgar Omniuma prirodnog porijekla što ih čini potpuno iskoristivim.

Sve ovo čini Solgar Omnium jedinstvenim preparatom na našem tržištu koji pruža visoku antioksidativnu zaštitu našem organizmu. Ovaj multivitaminski preparat je posebno namijenjen kao podrška imunitetu ali je odličan izbor kao nadopuna prehrani i kod umora i  iscrpljenosti. Preparat ne sadrži vještačke arome, boje, mliječne proizvode, pšenicu niti gluten. Pogodan je za korištenje i veganima. Proizvod dolazi u pakovanju od 30 tableta, a uzima se 1 tableta na dan.