Na proljeće prošle godine bilo je poznato da će poznata stilistica Giovanna Battagli Engelbert preuzeti kreativno mjesto direktorice poznate kompanije Swarovski. Njena prva kolekcija za ovaj svjetski brend konačno je ugledala svjetlost dana. Kolekcija pod nazivom “Collection One” drugačija je od svega što je ranije stvorila austrijska kuća nakita.

U čast 125. godišnjice brenda, kuća je odlučila da ujedini sve svoje divizije pod novim konceptom Wonderlab i sloganom “Ignite Your Dreams”.

Danas Swarovski ne samo da stvara nakit i dodatke, već također proizvodi i prodaje originalne kristale, drago kamenje i dijamante koje stvara. Ova preduzeća su dio kompanije Swarovski Cristal Business i zajedno sa Swarovski Optik i Tyrolit čine holding Swarovski Group.

– Želela sam da proučim osnovnu geometriju kristala i njegov potencijal. Proučavajući prve crteže Daniela Swarovskog, nadahnula me je magija njegovih ranih otkrića – kazala je Giovanna.

Njena „Collection One“ se sastoji od 13 mini kolekcija, od svestrane „Millenia“ do večernje „Curiosia“ sa otmjenim koktel prstenjem. „Dulcis“ – minđuše i prstenje, kao da su isklesani od čvrstih plavih i žutih kristala; „Somniu“ čine razigrani komadi od perli, dok u liniji „Chroma“, Battaglia eksperimentiše sa bojom i volumenom, nudeći šiljaste privjeske i narukvice sa ružičastom degradacijom, uz masivne ogrlice od karika bezbojnih kristala, na koje su pričvršćeni raznobojni manji “jastučići”.

Najizrazitiji nakit iz linije „Hyperbola“ ne ostavlja sumnju da je trend nakita za tijelo već dugo sa nama. Narukvice od kamenja različitih veličina – već uočljive – izgledaju posebno lijepo zajedno.

Kombinovanje više komada nakita odjednom je lakše nego što se čini – samo uzmite primjer junaka kampanje: Adwoe Aboa, Lexi Boiling, Fadi Mohameda i drugih. Prva kolekcija Giovanne Battaglie za Swarovski kreće u prodaju u aprilu, taman na vrijeme za ljetnju sezonu zabava.