Vrlo je lako, kada već na mnogo toga nismo mogli da utječemo i mijenjamo sve što bismo željeli, bilo je najlakše promijeniti frizuru, a drastična i praktična promjena, značila je samo jedno: francuski bob!

Bob frizura – kako se naziva u većem dijelu svijeta, podrazumijeva paž i sve njegove tipove, tačnije dužine. Francuski bob u ovom slučaju, podrazumijeva kraću dužinu, onu do linije usana i poželjeno je šiške. Iz prostog razloga, jer ovako stilizovana kosa izgleda sjajno sa beretkom na glavi.

U posljednjih šest mjeseci ovu praktičnu i u isto vrijeme vrlo stylish frizuru, imali smo priliku da vidimo svuda i na svakome, preko trendseterki i poznatih lica, do čuvenih manekenki.

Nose je svi, nemaju izgleda namjeru da stanu i to sve sa dobrim opravdanjem.

Francuski bob vuče porijeklo iz džez ere s početka 1920-ih, originalni izgled podrazumijeva dvije dužine: onu do linije brade ili onu dramatičniju, do linije usana. A, obje dužine donose instant svježinu izgledu, piše elle.rs

Tada se insistiralo na formi koja je više svilenkasta i ravna, a sada je trend upravo suprotan način stilizovanja: blago uvijena kosa ili razbarušena. Poenta je postići onaj pravi francuski look: nonšalantni šik.

“Mislim da su mjeseci karantina inspirisali mnoge djevojke da prigrle svoju prirodnu teksturu kose, te da isto tako pronađu frizuru koja je ejdnostavna i praktična za održavanje, a da u isto vrijeme sa sobom donosi određen stylish efekat kada je to potrebno – poželjno je naravno bez asistencije profesionalca. Zato je upravo ova frizura doživjela svoj veliki comeback, ali sa implementacijom drugačije forme”, objasnio je  Alex Brown, omiljeni frizer brojnih poznatih ličnosti.