Boemski stil i ženstvenost, savršeno se podudaraju sa temperamentom savremene žene koja nosi DNK brenda Chloe. Za proljeće/ljeto 2021. kuća oživljava estetiku mode sedamdesetih u svojoj kolekciji naočala i navodi nas da se radujemo sunčanim naočalama koje ćemo nositi ove sezone. Modna kuća Chloe nudi priliku da odmah nabavite najelegantniji model sunčanih naočala sa kojima ćete proljeće dočekati sa zavidnim stilom.

U novoj kolekciji naočale djeluju fluidno, lagane su, svijetle i pune gracioznosti. Paletu boja koja se kreće između toplih nijansi i živopisnih tonova dopunjuju gradijentna stakla sa potpisom brenda, dok posebni dekorativni elementi dolaze da istaknu majstorstvo Chloea.

Svaki stil je dobio zasebno ime. Tako imamo seriju Demi, ideju koja kombinuje „dva u jednom“ sa pametnim metalnim detaljima, koji se razlikuju od heksagonalnih i okruglih osnova u jedinstvenoj igri promjene geometrije.

Također nalazimo sunčane naočale serije Gemma koju krase efekti vitraža koji pojačavaju šarm boja kroz blistave kontraste.

Dizajnirane da budu izuzetno velike, naočale serije Hanah poboljšane su emajl završnom obradom i dvostrukim okvirnim strukturama koje nude šarmantan preokret.

Serije Franky i Irene prilagođene su retro stilu nudeći sunčane naočare koje savršeno izražavaju slobodu duha kuća Chloe. Serija Billie kombinuje vintage stil i moderan dizajn sa složenim uzorcima, koji se također pojavljuju na metalnom jezgru koje je vidljivo kroz seriju Esther.

Obje serije su napravljene od organskih materijala.

foto:chloe.com