Nakon ovog recepta sigurno nećete biti mišljenja da salata ne može biti glavno jelo! Ukusna piletina u kombinaciji sa kikirikijem neće ostaviti ravnodušnim čak i one koji salatu smatraju samo prilogom. Pored jednostavne pripreme, jelo je lagano ali puno nutritivnih vrijednosti.

Sastojci

400 g pilećih prsa

60 g rižinih rezanaca

300 g naribanog crvenog kupusa

60 g narezanog mladog luka

60 g tostiranog i usitnjenog kikirikija

5 kašika svježeg limunova soka

3 kašike kikiriki putera

3 kašike sezamovog ulja

2 kašike soja sosa

2 kašike sirćeta

2 kašike smeđeg šećera

malo bibera

Priprema

Rižine rezance skuhajte prema uputama na pakovanju. Pileća prsa ispržite sve dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, te ih narežite na kockice. U velikoj zdjeli pomiješajte pileća prsa, kupus, mladi luk i pola čaše tostiranih kikirikija. Smjesi dodajte rezance. Nakon toga pomiješajte sok limuna i kikiriki puter. Kada se sastojci sjedine dodajte ulje, sirće, soja sos, biber i smeđi šećer. Miješajte sve dok smješa ne postane kremasta. Na kraju salatu pospite kikirikijem i poslužite. Prijatno!