“Velika kragna, dugmad u boji ili od cirkončića, razigrani printovi… to su sve detalji koji će vas izdvojiti na zoom sastanku, gdje će ostatak tima shvatiti da ste se potrudili, te da ozbiljno shvatate posao, iako niste u kancelariji. Ako ste se potrudili oko odijevanja za zoom sastanak onda ćete se sigurno potruditi i oko posla koji obavljate!”

 

Savjetuje: Emina Smaka, stilistica

Novo normalno, ove godine, svakako je i rad od kuće. Međutim, iako radite od kuće bilo bi dobro da i dalje ostanete reprezentativni. Možda nemate zoom pozive ili drugi oblik video poziva, oblačenje ujutro, kao da idete raditi u kancelariji, pomoći će da ostanete produktivniji. Sigurna sam da ćete uraditi više posla – nego da ostanete u udobnoj pidžami ili trenerci.

 

Kad ustanete ujutro i već ste odradili svoju rutinu čišćenja lica i popili gutljaj kafe, vrijeme je za oblačenje. Naravno da se nećete voditi striktnim pravilima, kao da zaista idete u office, ali ćemo pronaći rješenje da vam bude udobno i da izgledate profesionalno.

 Nosite košulju s detaljima

Velika kragna, dugmad u boji ili od cirkona, razigrani printovi… to su sve detalji koji će vas izdvojiti na zoom sastanku, gdje će ostatak tima shvatiti da ste se potrudili, te da ozbiljno shvatate posao, iako niste u kancelariji. Ako ste se potrudili oko odijevanja za zoom sastanak onda ćete se sigurno potruditi i oko posla koji obavljate!”

Svi znamo da je javna tajna da većina sagovornika na zoom sastanku sjedi u šorcu, trenerci ili čak u donjem vešu. Svi to znamo!

Psihologija radi tako da, ako ste u trenerci, nećete biti sasvim motivirani za rad na važnom projektu ili zadatku. U trenerkama čistimo stan ili ležimo gledajući omiljenu seriju.

Uskočite u udobni jeans i već ste pobijedili lijenost. Ako vam dan nije nešto i zaista želite biti u udobnosti vaše trenerke odlučite se za one koje sada idu i uz outfite za javnost. S širenjem korone i modne kuće su se odlučile na proizvodnju udobnijih komada garderobe.

S obzirom na to da smo trenutno u zimskom periodu, konačno je vrijeme da izvadimo najmekanije džempere i kardigane koje imamo. Imat ćete vašu udobnost, a u isto vrijeme ćete izgledati lijepo.

Haljine od vune i materijala za džempere također su dobar izbor. Trenutno u ponudi ovakvih haljina imamo više nego ikada. Bit će vam udobno i toplo, a u isto vrijeme ćete izgledati elegantno.

Još uvijek vam nije dosta laganih ili svilenih haljinica koje ste nosili u ljetnom periodu. Možete ih nositi u recikliranim odjevnim kombinacijama. Obucite svoju najdražu ljetnu haljinu i preko nje nabacite udobni džemper ili još bolje mekani kardigan.

Ako imate neki veoma važan poziv ili jednostavno želite ići korak dalje. Sako je još uvijek važan dio vaših odjevnih kombinacija. Košulju možete zamijeniti jednostavnom majicom.

Korona je, definitivno, sa sobom donijela pitanja mentalnog zdravlja. Ljudi teško podnose izolaciju. Ako imate zoom sastanak, a taj dan vam je baš loš, ne možete uopće da se pokrenete i nađete motivaciju i samopouzdanje… Jedan trik ispitano radi, to su štikle. Obujte svoje najvisočije i nadraže štikle iz kolekcije i odmah ćete se osjećati bolje.

Provjerite radi li trik!

V izrez na majicama, vestama i džemperima

V izrez izgleda elegantno i produžit će vam torso, što je posebno bitno tokom video poziva, gdje vam se ne vidi donji dio tijela. Na crni tanki džemper s V izrezom stavite tanke zlatne lančiće, zlatne halke, napravite punđu i spremni ste!