Malal Musić – osnovala je vlastiti brend Official Malal Music Design. Sve ideje koje joj naviru spontane su, a inspiraciju crpi iz svega što je okružuje

Malal Musić, kreativna dama iz Sarajeva, ljubav prema modi, dizajnu, stiliziranju gaji od djetinjstva. Uvijek je voljela crtati haljine i razne odjevne predmete koje je gledala u dječijim bajkama. Odrasla je u porodici miješanih kultura, pa za sebe voli kazati da je odgojena patrijarhalno, ali i liberalno.

Priprema na šivaćoj mašini

Osnovala je vlastiti brend Official Malal Music Design. Sve ideje koje joj naviru spontane su, a inspiraciju crpi iz svega što je okružuje.

– Kako se probudim, pa sve do večeri razmišljam o ovome što trenutno radim. Naravno, ne radim to s nekim opterećenjem… Zamislite jednu veliku ljubav o kojoj uvijek razmišljate, isto tako razmišljam o dizajniranju. Imam ideju, ustajem, oblačim se, razmišljam o tome i idem u trgovine, koje prodaju materijal – kako bih napravila odjevne komade koje sam zamislila. U međuvremenu, dok sam u trgovini, koja prodaje tekstil, obično mi padne na pamet još dodatnih ideja što kompletira moju viziju. Nakon obilaska radnji idem kod jednog od krojača s kojim radim. Vraćam se kući i detaljno pripremam na šivaćoj mašini komade koje će se uklopiti u trenutnu kolekciju – kaže Malal, te dodaje:

– Svaki odjevni predmet za mene je veoma bitan, međutim sakou bih dala malu prednost. Omiljen mi je. Ono što kreiram je nešto što i lično volim nositi. Moja preporuka za dobar stajling je da osoba oblači ono u čemu se dobro osjeća.

Vlastiti concept store

Malal je u posljednje vrijeme vrijedno radila na kolekciji zimskih haljina, te priprema još brojna iznenađenja – o kojim će, kako nam je otkrila, pričati kada dođe vrijeme za to. Nažalost, pandemija, uzrokovana koronavirusom, spriječila ju je u otvaranju vlastitog concept storea. No, odlučna je u naumu za otvorenjem – čim to uslovi budu dozvoljavali.