Ako mislite da je limun prikladan samo za borbu protiv prehlade, onda griješite, limun je odličan način da izgubite kilograme. Lako ćete se osloboditi viška kilograma u kratkom vremenu, normalizovati metabolizam i istovremeno poboljšati probavu, piše Cdm.

Limun sadrži flavonoide. Flavonoidi mogu da poboljšaju varenje, što će dovesti do toga da će se masne ćelije taložiti mnogo manje. Između ostalog, flavonoidi se bore sa slobodnim radikalima, tako da ova limun dijeta ima i antikancerogeni efekat.

Limunska kiselina ima sposobnost da razdvoji već nataložene masti. Vlakna čine oko 4.5% mase svakog limuna. Ovo je izuzetno biljno vlakno koje može da oslobodi ljude osjećaja gladi. Ispostavilo se da nećete imati konstantnu želju da unosite više kalorija tokom ove dijete.

Limun dijeta ima jednostavan princip: ne morate da je pripremate na neki poseban način – morate samo da iscijediti limunov sok. Dijeta treba da se drži 14 dana, pa čak i ako jedan dan preskočite, ne možete da pokvarite rezultat.

Svaki dan, treba da popijete određenu količinu limunade, uz uravnotežene obroke. Ne treba da se odričete omiljene hrane, samo je potrebno da je konzumirate u normalnim količinama.

Dakle, plan dijete treba da izgleda ovako, svaki dan popijte ovoliko limunade:

Dan 1: 1 čaša vode i sok od 1 limuna

Dan 2: 2 čaše vode i sok od 2 limuna

Dan 3: 3 čaše vode i sok od 3 limuna

Dan 4: 4 čaše vode i sok od 4 limuna

Dan 5: 5 čaša vode i sok od 5 limuna

Dan 6: 6 čaša limuna i sok od 6 limuna

Dan 7: 10 čaša vode i sok od 3 limuna

Dan 8: 6 čaša vode i sok od 6 limuna

Dan 9: 5 čaša vode i sok od 5 limuna

Dan 10: 4 čaše vode i sok od 4 limuna

Dan 11: 3 čaše vode i sok od 3 limuna

Dan 12: 2 čaše vode i sok od 2 limuna

Dan 13: 1 čaša vode i sok od 1 limuna

Dan 14: 2 čaše vode i sok od 3 limuna