Kreativno-edukativni centar – „Kreativne zvjezdice“ nastao je iz velike želje i entuzijazma da svoja znanja i kapacitete, kao profesionalci, iz oblasti obrazovanja, kulture i sporta prošire na širu populaciju djece. Svečano je otvoren 13.1.2021. godine. Na svečanom otvorenju bili su prisutni, gosti i prijatelji Udruženja, koji su uveličali njihov poseban dan.

⭐Kreativno-edukativni centar „Kreativne zvjezdice“ je drugačije mjesto EDUZABAVE (edukacija + zabava).

 

⭐Mjesto, gdje djeca imaju priliku da se izražavaju i savladaju strah od „netalenta“ .

Njihov plan i program zasniva se na: edukativnim i kreativnim radionicama za djecu predškolskog i školskog uzrasta, te jačanju intelektualnih i emotivnih kapaciteta svakog djeteta.

Zalažu se za sveobuhvatni razvoj djece (intelektualni, kognitivni i emotivni)  kroz:

  • kreativne Art craft radionice,
  • program razvoja logičkog mišljenja, pažnje te motorike kod djece,
  • program psihofizičke,intelektualne i emotivne pripreme djece za polazak u prvi razred,
  • pomaganje djeci kroz poticanje svjesnosti zdravog načina života,
  • provođenju vremena u prirodi i zdrave ishrane.

Cilj nam je da djecu angažujemo i potaknemo da svoje slobodno vrijeme provode na interaktivan i edukativan način. S obzirom na tešku situaciju koju je izazvala pandemija,  te činjenice da su djeca zatvorena u kućama, da jako malo komuniciraju i da  svoje slobodno vrijeme provode na društvenim mrežama,  te da  su potpuno okupirani virtuelnim svijetom, smatramo da smo  pravi izbor i riješenje. Cilj nam je vratiti djeci djetinjstvo, interakciju sa vršnjacima a sve u skladu sa epidemiološkim mjerama te njihove kapacitete uz stručan i profesionalan kadar dovesti do maksimuma – kazala je Lejla Mušanović, predsjednica Udruženja Kreativne zvjezdice.

Želite li da vaše dijete kroz likovne radionice usvaja različite umjetničke tehnike i dobije najbolji odgoj iz područja umjetnosti i stvaralaštva?

Termini realizacije radionica: Art Craft

Ponedjeljak i srijeda od 18 do 20h, djeca od 6 do 9 godina

Utorak i četvrtak od 13h do 15 h ili

od  18 do 20h,  djeca od  9  do 12 godina

Subota Art Craft radionice od 11 do 13 h,  te radionice Lego robotics u najavi…