Crveni lak za nokte smatra se najboljom anti-age bojom. Ova boja skreće pažnju s bilo kakve mrlje na koži, stavljajući u fokus jarke tonove

Kada je riječ o tretmanima protiv starenja, su najčešće usmjereni na nabore oko očiju, čela ili vrata… No, i ruke, u svakom slučaju, zaslužuju jednaku pažnju. Kreme i razni serumi mogu učiniti čudo za vaše ruke, ali i nokte. I vjerovali ili ne, odabir prave boje laka za nokte, također, vašim rukama može podariti mladolik izgled.

Crveni lak za nokte smatra se najboljom anti-age bojom. Ova boja skreće pažnju s bilo kakve mrlje na koži, stavljajući u fokus jarke tonove.

Prije nanošenja laka, obavite manikir noktiju. Važno je skinuti preostali lak na noktima kako bi bili čisti. Nakon toga, dobro ih isturpijajte, kako biste uklonili mrtve rožnate stanice na površini, te kako bi vaši nokti bili sjajni. Skratite nokte po želji i po potrebi nahranite kožicu oko noktiju hranjivim i njegujućim uljem za nokte.

Ulje će noktima vratiti svježinu te izgubljene vitamine i minerale. Nakon što ste završili taj proces, slijedi nanošenje bezbojnog laka, kojim ćete zaštititi nokte od prodora crvenih tonova.

Zatim precizno nalakirajte nokte u crvenu boju pazeći da ne prođete preko kožice. Po potrebi i jačini laka prođite još jednom po svim noktima, kada se prvi sloj osuši.

U nastavku vam donosimo nekoliko tonova crvene, uz koje će vaše ruke i nokti izgledati besprijekorno, a pomoći će i u „borbi“ protiv starenja.

Opi; NAIL LACQUER IN RED LIGHTS, 13,34 KM

Dior; VERNIS GEL SHINE AND LONG WEAR NAIL LACQUER IN PANDORE, 45 KM

Sally Hansen; COLOR THERAPY NAIL POLISH IN RED-IANCE, 15 KM

Revlon; COLORSTAY GEL ENVY LONGWEAR NAIL ENAMEL IN GET LUCKY 8, 34 KM

Tom Ford; NAIL LACQUER IN SCARLET CHINOIS, 60 KM

Chanel; LE VERNIS LONGWEAR NAIL COLOUR IN GITANE 46, 70 KM

 Kako ojačati nokte?

Lomljenje noktiju može se prouzrokovati nedovoljnim unosom vitamina i minerala, dugotrajnog izlaganja vodi, neadekvatnom njegom agresivnim proizvodima…

  1. Nedostatak vitamina i minerala

Ukoliko smatrate da su slabi nokti uzrokovani nutritivnim deficitom, u svakodnevnu prehranu trebali biste uključiti namirnice koje potpomažu jačanje noktiju. Riješite ih pravilnom prehranom. Konzumirajte žitarice, mahunarke. Uključite hranu bogatu kalcijem poput zelenog povrća, nemasnih mliječnih proizvoda…

  1. Pretjerano izlaganje vodi

Zbog čestog izlaganja vodi, vaši nokti postaju slabi i krhki, pa nastojte koristiti zaštitne rukavice prilikom pranja suđa ili radova u vrtu. Osim toga, zaštitne rukavice trebali biste koristiti i prilikom čišćenja kuće, kada imamo dodira s hemijskim proizvodima.

  1. Neadekvatna njega

Najčešći razlog slabih noktiju je neadekvatna njega i upotreba proizvoda koji dodatno isušuju nokte. Pri tome prvenstveno mislimo na lakove koji sadrže štetne sastojke, poput formaldehida ili toluena, ali i na aceton u odstranjivaču laka za nokte. Umjesto toga, odaberite uljni odstranjivač, kako biste zaštitili nokte i spriječili njihovo dodatno oštećivanje.