Bijeli padobranci s orasima i lješnjacima obogaćeni kremom od bijele čokolade su idealna poslastica za praznične dane. Pripremiti ih nekoliko dana ranije.

Pripremila: Mirjana Šmit

 Sastojci za puslice:

– 6 bjelanaca

– 400 g šećera

– 2 kašičice soka od limuna

– prstohvat soli

– 250 g tostiranih mljevenih lješnjaka

– 300 g mljevenih oraha

Sastojci za kremu:

– 6 žumanaca

– 1 jaje

– 80 šećera u prahu

– 150 g bijele čokolade

– 150 g maslaca

Puslice
Bjelanca sobne temperature izraditi mikserom, dodavati kašičicu po kašičicu šećera uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati limunov sok i so. U čvrst snijeg kuhačom lagano umiješati mljevene lješnjake i orahe.

Na masni papir kašičicom vaditi kuglice ili ih oblikovati slastičarskom vrećicom. Puslice peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 150˚C. (Na dodir moraju biti čvrste, ali ostati svijetle.)

Krema
Žumanca, jaje i šećer umutiti mikserom, te kuhati na pari uz neprekidno miješanje. Krema je skuhana kad kuhača ostavlja trag na dnu posude. Skloniti s vatre, dodati usitnjenu čokoladu, te miješati dok se ne otopi. Ohladiti.

U hladnu kremu mikserom umiješati 150 izrađenog maslaca.

Po dvije puslice lijepiti hladnom kremom.

Savjet:
Padobrance pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.

Napomena

Količina sastojaka dovoljna je za pet pekača (5×30 puslica), pa sastojke možete smanjiti i raditi od tri bjelanjka. Ostale sastojke tada smanjiti za pola količine.