Doručak je najzdraviji obrok u danu. S njima pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Želite li dan početi ukusno i zdravo, te tijelu pružiti energiju, izbjegavajte ove tri vrste doručka

1. Voćni sokovi i jogurti

Iako na njima piše kako su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak dat će vam energije, ali vam je i vrlo brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrijednost.

2. Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ukusni smotuljci od tijesta koje  kupuju u pekari veoma su ukusni i zasitni, no isto tako ovi proizvodi često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera što i nije dobra kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato tijesto je masno, teško probavljivo i siromašno nutritivnim vrijednostima koja su vašem organizmu prijeko potrebna za normalan rad. Volite li ujutro pojesti pecivo, odaberite ono od cjelovitih žitarica, te ga začinite mliječnim namazom ili maslacem i marmeladom, piše Zadovoljna.hr.

 3. “Zidarski” doručak

Zidarski doručak podrazumijeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa špekom, bijeli kruh ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima. Osim ako ne radite teški fizički posao, ovakav doručak vašem tijelu doista nije potreban i ono će ga dugo i teško probavljati.

Velike količine nezdravih masnoća završiti će u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Volite li ujutro pojesti jaje, najbolje bi ga bilo skuhati i kombinirati uz šnitu prepečenog kruha i čaj.