Da bi se poklonio najbolji novogodišnji poklon, moraju se uzeti u obzir starost i karakter djeteta. Naprimjer, ako poklonite dječaku koji voli čitati i igrati šah, bokserske rukavice i boksačku vreću, vjerojatno neće iskoristiti poklon.

 Evo nekoliko ideja!
  • Za djecu od 1 do 3 godine možete kupiti svijetli džemper ili kapu sa simbolom godine, kao i mekanu ili interaktivnu tematsku igračku, a obavezno smislite i zabavnu igru u kojoj će svim članovima porodice biti zanimljivo sudjelovati.
  • Za djecu od 3 do 7 godina konstruktor, knjige s bajkama, originalne bojanke i kompleti za kreativnost su savršeni.
  • Djetetu od 7 do 12 godina mogu se predstaviti telefon, intelektualne društvene igre, slagalice, sportska oprema, modna odjeća.

KAKO NAPISATI PISMO DJEDU MRAZU

U iščekivanju praznika i pravog čuda, počinjemo vjerovati u bajku – bajku iz djetinjstva u kojoj živi Djed Mraz. Odavno je tako uobičajeno da ljubazni starac s bradom u crvenom šeširu donosi poklone na Silvestrovo. Ali da biste dobili željeni poklon, morate pažljivo pitati o tome. A za to ne postoji ništa bolje od pisanja pisma i slanja lično Djedu Mrazu poštom. Šta biste trebali napisati u pismu?

INTIMNA ŽELJA

U pismu je važno navesti sve ono što iskreno želite – najnevjerovatnije snove i želje. Pokušajte biti jezgroviti i razumljivi, imajući na umu pristojne riječi zahvalnosti i pisanje etikete. Bilo bi izvrsno zamijeniti list napisanim žalbenim tekstom slikom. Na primjer, možete prikazati poklon za koji pitate svog ljubaznog Djeda Mraza ili nacrtati Frost i Snow Maiden kako ih zamišljate. Bez obzira na vašu želju, važno je pisati iskreno, iz srca. A onda će se čudo definitivno ostvariti: ispod zelene, predivne božićne jelke pronaći ćete ono o čemu ste sanjali.

 DA POMOGNE RODITELJIMA

 

Roditelji pomažu djeci koja još ne znaju samostalno pisati. Složite se da u svemu što trebate ići u korak s vremenom, pa čak i u ovome. Možete ispisati jednu od različitih šablona ili šablona, a zatim ispuniti prazan list prema nalogu vašeg djeteta. Takvo će pismo izgledati originalno, pa će Djed Mraz biti mnogo ugodnije i zanimljivije pročitati ga.

DEDA MRAZ POŠTA

Važno je da na koverti s pismom ne zaboravite navesti adresu pošiljaoca i primaoca. Tako ćete biti sigurni da Djed Mraz neće pogriješiti i da će poklon dostaviti na odredište. Kao adresu za dostavu obično pišu: “Sjajna zemlja Laponija”, ili “Sjeverni pol”, ili jednostavno “Djed Mraz”. Koju god opciju da odaberete, ne morate brinuti: vaš će telegram sigurno stići adresatu što je prije moguće.

 KAKO NAPRAVITI POKLONE ZA NOVU GODINU VLASTITIM RUKAMA

 

Poklone za Novu godinu možete napraviti sami. Naprimjer, kupite lijepe šarene salvete i ukrasite njima svakakve predmete (tanjiri, šoljice, kutije, igračke) tehnikom decoupage. Ovo je pristupačna budžetska opcija, koja će  omogućiti djetetu da samostalno sudjeluje u pripremi poklona za cijelu porodicu, a također će doprinijeti njegovom poboljšanju krativnosti, piše https:/foras-beauty.ru

Izvrsna ideja bila bi pripremiti svečanu salatu ili kolač u obliku simbola godine, ispeći kolačiće i ukrasiti ih na neobičan način šarenim figurama od mastike. Kreativan pristup i nesalomivi let mašte uvijek daju nezaboravnu novogodišnju atmosferu, a pokloni ostavljaju živa sjećanja koja će vas zagrijati u zimskim večerima i razveseliti cijelu porodicu. Bez obzira kupujete li dječji novogodišnji poklon u trgovini ili to radite sami – uopće nije važno, glavna stvar je pažnja, kao i raspoloženje i atmosfera koju svako od nas može lako stvoriti na Silvestrovo za svoje dijete.