Samo njegovana kosa je lijepa kosa. Toga se držim i sada kada imam poprilično mnogo sijedih, ali ne odustajem od svoje crne kose, jer sam mišljenja da nam najbolje stoji ono što nam je priroda dodijelila. Mnogo vodim računa o kosi, a to najbolje pokazuje stanje u mom kupatilu u kojem dominiraju preparati za njegu kose. Međutim, zbog tih sijedih kojih imam poprilično mnogo, prisiljena sam kosu farabati svakih dvadeset dana. Mnogo sam boja testirala i nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna, a razlog je bio ili boja, ili kvaliteta kose nakon tretiranja. 

A, onda je Subrina lansirala svoju inovaciju boja za kosu bez amonijaka, s četiri prirodna maslaca – murumuru, mangov, karite i kakao maslac. Sastav mi se činio savršen, međutim poučena iskustvom da s farbama bez amonijaka ne mogu prekriti sijede, jer to nije jedna, dvije sijede, nisam joj davala veliku šansu. Međutim, privukao me je sastav farbe i odlučila sam da je testiram. Prvo farbanje je bilo zaista savršeno, prekrivanje sijedih apsolutno, kosa mekana i sjajna, sve ono što je mojoj kosi bilo neophodno. Moram naglasit da ova četiri prirodna maslaca zaista rade svoj posao i maksimalno njeguju moju kosu.

Murumuru maslac pruža optimalnu njegu za beživotnu i oštećenu kosu, a posebno je pogodan za prirodno valovitu kosu. Prirodni sadržaj vitamina A u maslacu je tri puta viši nego u mrkvi!

Mangov maslac također je idealan za suhu kosu, hrani je i čini jednostavnijom za raščešljavanje, bez osjećaja težine i jača hidrolipidni film koji štiti vlasi. Ovaj hranjivi, ali nemasni tretman kosi vraća mekoću i elastičnost.

Kakao maslac savršeno vlaži i hrani kosu. Daje joj neophodan sjaj, glatkoću, postaje ”poslušnija”, te stimulira rast nove kose i njene elastičnosti. Također je djelotvoran za njegu krhke, tanke i oslabljene kose, te joj vraća prirodnu snagu.

Karite maslac vraća izgubljenu vlagu kosi, te ima nizak SPF koji je dovoljan da štiti kosu od sunca i štetnih utjecaja ultraljubičastih zračenja. Posebno je efikasan na farbanoj kosi, te sprečava njen gubitak, suhoću kože glave, hrani ispucale krajeve, prirodni je regenerator i hidrira kosu.

Moje prvo farbanje je bilo prije dvije godine i evo i dan danas farba broj 1 za kućno tretiranje kose je upravo  Butter Colour bez amonijaka. Ako bih trebala da ocijenim ovu inovaciju iz Subrine dala bih joj čistu desetku jer omjer cijene i kvalitete je idealan. 

Njegujte svoju kosu, čuvajte je i vodite računa čime je tretirate. Jer, kako smo na početku priče kazali, samo njegovana i zdrava kosa je lijepa kosa.